Adrian Chesnoiu a reiterart că România nu are de ce să se teamă de o criză alimentară, în condiţiile în care aruncă anual două miliarde de kilograme de alimente.

Ministrul Agriculturii declară că a găsit o soluție pentru evitarea risipei alimentare

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, dacă România s-ar putea teme de o criză alimentară, Adrian Chesnoiu a declarat că românii trebuie să facă diferenţa între o criză alimentară la raft şi o criză a alimentelor.

"Nu avem de ce să ne temem din perspectiva unei crize alimentare şi o spun cu responsabilitate şi am să vă ofer şi argumentele necesare. Trebuie să facem diferenţa dintre o criză alimentară, care este definită de lipsa alimentelor la raft, şi o criză a disponibilităţii populaţiei de a avea acces la acele alimente. Sunt două lucruri total distincte”, a susţinut Adrian Chesnoiu.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: VIDEO- Preţurile produselor de bază vor rămâne ridicate până la finele lui 2024. Anunțul a fost făcut de Banca Mondială

Ministrul a mai menționat că, personal, merge la cumpărături doar după ce mănâncă.

Cum putem evita risipa alimentară? Declarațiile Ministrului Agriculturii

"Într-o ţară în care, în anul 2021, s-au aruncat două miliarde de kilograme de alimente, au fost aruncate la gunoi, putem vorbi de risipă alimentară. Ne putem face fiecare o analiză, cât din ceea ce cumpărăm fiecare ajunge la gunoi la finalul săptămânii şi atunci o să ne dăm seama că aceia sunt bani aruncaţi, putem fi mai responsabili.

Am făcut un astfel de exerciţiu şi vă spun că am găsit şi soluţia. Înainte să fac cumpărăturile, mănânc. Când mergi la cumpărături şi ţi-e foame, ai cumpăra jumătate de magazin. Le punem pe toate în frigider şi la finalul săptămânii umplem coşul cu produse agro-alimentare care ajung la gunoi”, a afirmat Chesnoiu.

Citeste si: VIDEO| Prețul cărnii de vită a explodat. Mușchiul de vită a ajuns să coste 148 de lei/kilogram

De asemenea, ministrul a mai fost întrebat dacă îşi face şi o listă de cumpărături, ministrul a susţint că nu are nevoie de o astfel de listă.

"În general, nu cu listă, pentru că funcţionez cumva cu nevoie, adică ce am nevoie în casă şi să mă hrănesc, merg şi îmi achiziţionez. Am ajuns să întorc fiecare sticluţă de iaurt pe toate părţile să văd dacă e bio, când expiră”, a mai adăugat Adrian Chesnoiu.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: VIDEO| Livezile, afectate de primăvara neobișnuit de rece/Fructele românești, mai puține și mai scumpe anul acesta


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si