El a marturisit ca tot mai multi apicultori pun zahar in stupi, iar mierea produsa ce aceste albine nu este de cea mai buna calitate. "La miere vreau sa fac ceea ce este corect. Au fost discutii mari despre miere si despre metodele de falsificare. Apicultorii pun zahar in stup, albina proceseaza zaharul si face miere si este considerata miere procesata de albine. Exista metode de a depista aceste falsuri.

Autoritatile statului trebuie sa faca determinari cat mai multe si sa scoata de pe piata aceste falsuri. Nu vreau sa va mai spun ca si 30% din uleiul de masline este falsificat.", a declarat oficialul Statului.

Aceasta problema a mierii de albine a fost ridicata dupa ce presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania (ACA) a declarat ca este nevoie de sprijinul Ministerului Agriculturii pentru a face fata situatiei extrem de disperata din acest an, in care ploile excesive si vremea nefavorabila au redus semnificativ productia de miere si au afectat familiile de albine. Ion Fetea, presedintele ACA spune ca 2016 va fi unul dintre cei mai slabi ani din ultimii 30 de ani.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si