Ministrul Sănătății privind că administrarea de doze din același vaccin, la intervale scurte de timp poate rezulta sau „suprastimulare” a sistemului imunitar al oamenilor. 

Citeste si: Medicii de familie por testa orice pacient care se incadreaza in definitia de caz. Aceștia primesc 50 de lei pentru fiecare testare raportată în Corona Forms

Supraîncărcarea sistemului imunitar

Ministrul Alexandru Rafila a comentat, miercuri, afirmațiile făcute de Marco Cavaleri, șeful Strategiei Vaccinurilor la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), care a spus că administrarea mai multor doze repetate de vaccin anti-COVID, după cea de booster poate duce la supraîncărcarea sistemului. imunitar al oamenilor, la oboseală în rândul populaţiei. 

Citeste si: Organizația Mondială a Sănătății cere laboratoarelor farmaceutice să producă vaccinuri care să prevină transmiterea Sars-Cov-2

Ce a spus Alexandru Rafila

„Probabil că se referea la suprastimulare, dacă administrăm doze din același vaccin la intervale tot mai scurt de timp și cred că sunt dreptate, pentru că nu se referea la doza a treia, de booster, ci de la o potențială doză a patra.

Sa discutat în unele state referitor la această doză, unii au recomandat-o exclusiv persoanele cu deficiențe imunologice pentru că răspund mai greu la vaccinare, dar în mod evident că un vaccin care demonstrează în momentul de față că nu previne decât în ​​mica măsură transmisibilitatea.- e adevărat că previne formele grave și decesul- trebuie să se adapteze noilor tulpini circulante și lucrul ăsta îl vedem și la gripă.

În fiecare an, facem o dată pe an, nu de două sau de trei ori pe an vaccin gripal și lucrul ăsta probabil că se va întâmpla și cu acest vaccin împotriva noului coronavirus, care de fapt și tot timpul, vedeți, apar tulpini mutante. care scapă răspunsului imun generat de vaccinul care a fost dezvoltat pentru varianta inițială”, a declarat ministrul Sănătății.

Alexandru Rafila este de părere că încetinirea răspândirii virusului se poate face numai prin respectarea normelor sanitare de protecție pentru a putea ieși din pandemie.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Eu ceea ce cred este că trebuie să încetinim transmiterea și pentru asta trebuie să luăm măsuri. Utilizarea măștii este una dintre ele, pentru că, până la urmă, este o barieră mecanică care previne în bună măsură transmiterea. Protecția celor bătrâni trebuie făcută, pentru că ea este asigurată pe de o parte de vaccinare și de altă parte de contact cu ei, care trebuie să fie precaut”, a mai spus Alexandru Rafila.

Citeste si: Medicul Octavian Jurma: „Nu obligăm niciun adult să facă ceva împotriva voinței sale, dar obligăm copiii să meargă la școală la infectare sigură”

Gradul de protecție oferit de vaccin

Ministrul a precizat că vaccinarea inițială oferă un anumit grad de protecție în fața bolii pentru gravitatea acesteia. 

Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană a prezentat, marți, îndoielile cu privire la administrarea dozei patru de vaccin de rapel pentru Covid-19, argumentând că nu există date care să susțină această abordare și să caute mai multe informații despre varianta Omicron.

„În timp ce folosi rapelurilor suplimentare poate face parte din planurile de urgență, vaccinările repetate la intervalul scurt de timp nu ar reprezenta o strategie durabilă pe termen lung”, a declarat Marco Cavaleri, șeful Strategiei Vaccinurilor la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

Reprezentantul EMA este îngrijorat cu privire la faltul că administrarea unui rapel la fiecare patru luni poate duce la supraîncărca sistemului imunitar al oamenilor și a oboseală în rândul populației. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

„Este important să existe o discuție bună în jurul alegerii compoziției vaccinului pentru a ne asigura că avem o strategie care nu este doar reactivă... și să încercăm să venim cu o abordare care să fie potrivită pentru a preveni o variantă viitoare”, a mai spus Marco Cavaleri.

Citeste si: Protest în fața Ministerului Sănătății. Oamenii îi cer demisia lui Alexandru Rafila

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si