În legătură cu posibila intenție a lansării dronelor în România, ministrul Apărării, Angel Tâlvăr, a spus că, de fapt, teritoriul României nu a fost vizat, iar impactul a fost de natură accidentală. Potrivit ministrului, dronele nu au elemente de luptă active, precum explozivul și nu au putut fi observate de sistemele de supraveghere și avertizare timpurie din motive obiective care țin de „evoluția acestora la înălțimi mici şi foarte mici precum şi din cauza ecranării generate de teren şi de infrastructura portuară a Ucrainei”. 

Angel Tîlvăr, despre dronele căzute în Tulcea: „Nu am sesizat intenţii în niciuna din aceste situaţii, teritoriul României nu a fost vizat, impactul fiind de natură accidentală” 

În legătură cu situația dronelor din județul Tulcea, ministrul Apărării a mai declarat că, în acest moment „expertizele tehnice cu privire la fragmentele ridicate din cele două locaţii sunt finalizate iar raportul a fost înaintat Parchetului general pentru instrumentarea dosarului deschis, conform procedurilor”. 

Citește și: VIDEO- Parteneriat Strategic România-Ucraina, semnat la Cotroceni. Iohannis: ”Ne dorim o relaţie bilaterală bazată pe încredere”/ Zelenski: ”România a ales Ucraina în cel mai dificil moment din istoria noastră”

Astfel, potrivit ministrului, dronele au fost lovite de apărarea antiaeriană a Ucrainei, în atacurile asupra portului Ismail şi au intrat într-o evoluţie necontrolabilă, în vecinătatea ţintei, ceea ce a determinat pătrunderea accidentală în spaţiul aerian naţional şi căderea acestora în proximitate, pe teritoriul României”. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Nu am sesizat intenţii în niciuna din aceste situaţii, teritoriul României nu a fost vizat, impactul fiind de natură accidentală”, a mai spus ministrul Apărării.

Dronele căzute în județul Tulcea nu au putu fi observate de sistemele de supraveghere

Angel Tîlvăr a mai explicat că dronele nu au putu fi văzute de sistemele de supraveghere și avertizare timpurie din motive obiective care țin de „evoluţia acestora la înălţimi mici şi foarte mici precum şi din cauza ecranării generate de teren şi de infrastructura portuară a Ucrainei”.

Citește și: UPDATE/VIDEO- Atac cu drone la granița României. Rusia a bombardat vama Orlivka, peste Dunăre de orașul Isaccea. Imagini cu explozia

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

„Aceste limitări tehnice sunt specifice oricărui sistem radar, oricât de performant ar fi acesta”, a completat ministrul Apărării, spunând că România are în dotare „radare de generație ultimă”.

„Impactul acestor drone nu s-a soldat cu pierderi de vieţi omeneşti sau cu pierderi materiale”, a mai afirmat Angel Tîlvăr, explicând că dronele căzute nu au conținut exploziv.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si