Ministrul Apărării de la București a vorbit despre scenariul unui "război nuclear"

"Nimeni nu poate să înceapă în mod rațional o lovitură nucleară, pentru că asta înseamnă, până la urmă, sfârșitul. Orice ripostă ulterioară ar duce la sfârșitul omenirii", a declarat joi Vasile Dîncu.

Citeste si: Crește riscul unei ciocniri militare între Rusia și SUA. Avertisment de la Moscova

Ministrul din Guvernul Ciucă consideră că la nivel planetar se duce o politică de descurajare, tocmai pentru a evita recurgerea la arme nucleare, conform Antena3.

Comentariile sale vin în contextul în care presa internațională și analiștii militari au remarcat o intensificare a mișcărilor armamentului atomic de care dispune Rusia.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

vasile dincu

"Orice ripostă ulterioară ar duce la sfârșitul omenirii", a declarat Vasile Dîncu.

[Sursa foto: Facebook]

Amenințări nucleare de la Moscova 

În timp ce trupele rusești pierd teritoriu în fața ucrainenilor, Vladimir Putin se folosește de toate armele pentru a transmite concis faptul că Rusia va câștiga războiul, indiferent de consecințe.

Citeste si: Directorul CIA, în legătură cu un posibil atac nuclear: „Poate fi periculos și nesăbuit”

Directorul CIA, William Burns, admite, totuși, că este greu de spus dacă președintele Vladimir Putin este serios sau nu în privința amenințării nucleare.

Încolțit și cu spatele la perete, Putin poate fi periculos și nesăbuit. Am văzut deja presupunerile eronate pe care le-a făcut înainte de război”,  a transmis William Burns, directorul CIA.

Citeste si:  Nicușor Dan, anunț liniștitor pentru locuitorii Capitalei: „Bucureștenii nu vor plăti în această iarnă mai mult pentru energia termică”

„Monitorizăm ce se întâmplă cu cea mai mare atenție.

Până acum, nu am observat nimic care să ne determine să ne schimbam postura de descurajare strategică”,  a declarat John Kirby, coordonatorul pentru comunicaţii strategice al Consiliului de Securitate Naţională de la Casa Albă.

Submarinul nuclear al Rusiei, "invizibil" pe radare

Submarinul nuclear Belgorod, echipat cu torpila nucleară Poseidon, capabilă să atingă ținte aflate la 10.000 de kilometri depărtare, a fost semnalat recent în Marea Barents, după ce a părăsit baza sa din Severodvinsk și a fost "invizibil" o perioadă de timp.

Dispariția submarinului nuclear stârnise panică, pe fondul temerilor că Vladimir Putin ar plănui să facă un test nuclear.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si