Ministrul de Finanțe a anunțat un control al ANAF la Federația Română de Fotbal
Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat, marţi, că în 17 noiembrie echipele de control ale ANAF au început un control la Federaţia Română de Fotbal.
" În 17 noiembrie 2020, echipele de control ale ANAF au început un control la Federaţia Română de Fotbal, în urma informaţiilor apărute în spaţiul public. În acest moment, se face analiza documentelor, iar când acest raport va fi finalizat, îl vom face public", a declarat marți Florin Cîţu într-o intervenţie video pe pagina personală de Facebook și pe pagina ministerului pe care îl conduce.
Ministrul Florin Cîţu nu a precizat care natura documentelor analizate de către inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
Citeste si: Klaus Iohannis va susţine o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Ministrul de Finanțe a amintit și de alte controale ale autorităților fiscale sau ale inspecției economice în curs de derulare, la Primăria Generală, Primăria Sectorului 1, la Consiliul județean Piatra Neamț și la alte primării din București și din țară.
Rectificarea bugetară a fost adoptată luni, 23 noiembrie, în ședința de guvern.
A fost a treia rectificare din acest an, iar cei mai mulți bani se vor duce către Ministerul Sănătății. Ministrul Finanțelor a precizat, marți, că s-au făcut o serie de dezinformări pe acest subiect și a insistat că asigurarea finanțării pentru vaccin este extrem de importantă.Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu a prezentat, la sfârșitul ședinței de guvern, principalele elemente din a treia rectificare bugetară a anului. Prin rectificare, se majorează deficitul bugetar la 9,1% din Produsul Intern Brut, de la 8,6% din PIB estimat anterior.
"În şedinţa de Guvern de astăzi a fost aprobată cea de-a treia rectificare pe anul 2020. Prin această rectificare, deficitul bugetar pentru anul 2020 a fost majorat la 9,1% din PIB, respectiv 96 de miliarde de lei, construit pe o contracţie economică de 4,2% şi un PIB nominal de 1.050 miliarde lei. Deficitul bugetului general consolidat se majorează cu 5 miliarde de lei, din care 4,2 miliarde de lei provin din diminuarea veniturilor bugetului general consolidat şi 0,8 miliarde prin majorarea cheltuielilor bugetului general consolidat. Prin această rectificare se asigură finanţarea necesară în domeniul sănătăţii, asistenţei sociale şi educaţiei", a anunţat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, la Palatul Victoria, într-un briefing de presă după şedinţa Executivului.
Veniturile bugetului general consolidat sunt estimate la valoarea de 337,8 miliarde de lei, respectiv 32,2% din PIB, din care 298,3 miliarde de lei (28,4% din PIB) venituri din economie şi 39,5 miliarde de lei (3,8% din PIB) fonduri externe nerambursabile. Cheltuielile sunt estimate la valoarea de 433,8 miliarde de lei, respectiv 41,3% din PIB.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Potrivit ministrului Finanţelor, bugetul Ministerului Sănătăţii a fost suplimentat cu suma de un miliard de lei la rectificare. Acesta a precizat, totodată că au fost aprobaţi şi banii cu care România contribuie la instrumentul financiar al UE privind refinanţarea producătorilor de vaccinuri împotriva Covid, astfel încât România să aibă acces la aceste vaccinuri.