Camera Deputaţilor şi Senatul au adoptat, marți 22 septembrie, proiectele de lege care aprobă rectificarea bugetară în forma care include amendamentul PSD care prevede majorarea pensiilor cu 40%.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a reacționat dur după decizia Parlamentului, avertizând că am putea asista la o depreciere rapidă a cursului valutar .  

Citeste si: Pensiile, majorate cu 40%

"Deprecierea monedei naţionale a început în momentul în care (cei de la PSD- n.r.) au anunţat moţiunea de cenzură şi au anunţat că vor să revină asupra rectificării bugetare. Există acest risc: în momentul în care această lege ar trece, imediat cursul s-ar deprecia şi ar exista acest risc pentru România să avem o depreciere a cursului, care înseamnă şi inflaţie. Eu atunci i-aş cere lui Ciolacu şi găştii lui să îşi asume deprecierea monedei naţionale", a declarat Florin Cîțu la Realitatea Plus.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Un nou focar de coronavirus în România

Florin Cîțu: Nu vom permite așa ceva 

Nu este exclus ca moneda europeană să treacă de 5 lei în perioada următoare, iar responsabilitatea va aparține PSD, consideră ministrul de Finanțe.  

"Dacă cursul ar merge mai sus de 5 lei, eu spun că trebuie să vină şi să-şi dea demisia, pentru că sunt direct responsabili pentru ceea ce se întâmplă în perioada următoare.

Noi nu vom permite aşa ceva şi vom lua toate măsurile să evităm să ajungem acolo", a afirmat șeful Finanțelor, marți seara.

Citeste si: VIDEO- Regrete pentru tatăl criminal din Cluj. Vrea să fie pedepsit

Plenul Parlamentului a adoptat, marţi, rectificarea bugetară pe 2020, cu amendamentul PSD referitor la creşterea cu 40% a punctului de pensie. Au fost înregistrate 242 voturi 'pentru', 147 'împotrivă' şi 11 abţineri.

Citeste si: VIDEO- Măsline vopsite pe piață. Specialist: Pericol la fiecare pas

"Este scenariul Greciei spre care ne îndreptăm dacă acceptăm această majorare. În criză economică, Guvernul a reușit să crească pensiile, ceea ce PSD nu a făcut într-o perioadă în care nu era criză. E un populism exacerbat", a mai avertizat Florin Cîțu, marți seara.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si