Close sidebar
Close sidebar

Ministrul de Finante, infrant de haosul produs de Declaratia 600. Ce anunt a facut, in aceasta dupa-amiaza, Ionut Misa

Haosul de la ghisee il face pe ministrul de finante sa dea inapoi. Ionut Misa a anuntat ca taxele pentru cei vizati de declaratia 600 vor putea fi platite pe baza CNP-ului.

I. I.,


DISTRIBUIE
acest articol

De asemenea, se ia in calcul amanarea termenului de depunere pana in mai sau iulie.

"Va este frica ca ati putea fi inlocuit de la sefia ministerului? Nu! Absolut deloc! Eu mi-am facut datoria"

"Nu am constatat sa fie cum se mentiona cozi de 500 de persoane..Domnule ministru, admiteti ca a fost un haos"

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Singura greseala pe care si-o asuma ministrul finantelor este cea de comunicare. Cat priveste declaratia 600, este atat de buna, incat va suferi modificari la nici 3 saptamani de la intrarea in vigoare. Membrii comisiei economice din Senat l-au audiat pe ministru si i-au atras atentia ca sunt multe probleme cu formularul care a adus haos  in randul contribuabililor care realizeaza venituri din chirii, dividende sau profesii liberale.

"Plata asigurarilor de santate din veniturile realizate din investitii sunt inutile in cazul in care  omul e salariat"

Tocmai de aceea ministerul ia in calcul eliminarea taxelor pentru sanatate in cazul celor sunt salariati, dar desfasoara in acelasi timp activitati liberale. In plus, pentru a se evita cozile de la ghisee, ministrul finantelor anunta ca plata taxelor s-ar putea face on line.

"Cautam posbilitatea de a seface plati pe baza cnp pul fara a mai fi necesara deplasarea la sediul anaf la care este arondata persoana respectiva"

Pana una alta, in prima sedinta a noului guvern se va decide amanarea termenului pana la care poate fi depusa declaratia 600. Prima varianta ar fi 31 martie, dar astazi au mai aparut doua variante: luna mai sau chiar iulie.

In plus, ministrul Ionut Misha anunta ca cei care cred ca nu vor realiza venituri de peste 22800 de lei nu mai sunt obligati sa depuna formularul. Pot plati in schimb taxele pentru pensii si sanatate.
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI