Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a cerut, joi, prefecţilor acordarea unei atenţii sporite întregului ansamblu de măsuri pentru limitarea răspândirii infectărilor cu SARS-CoV-2, cu accent pe asigurarea respectării normelor de protecţie sanitară.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 23 decembrie. Alte 81 de decese au fost raportate azi

Sunt avute în vedere în special evenimentele private ce presupun aglomerări de persoane, ministrul subliniind că, potrivit estimărilor specialiştilor, valul cinci al pandemiei de COVID-19 va veni în România în maximum trei săptămâni.

Citeste si: Schimbare de ultim moment în privința certificatului Covid. Guvernul face un pas înapoi

Lucian Bode: Următorul val pandemic va avea impact mai mare decât valul 4 

"Ne aflăm în perioada de acalmie, dar măsurile sunt necesare pentru a răspunde următorului val pandemic care va avea impact mai mare decât valul 4. Conform specialiștilor, valul 5 va veni în maxim trei săptămâni", a declarat ministrul de Interne.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Bill Gates aruncă bomba despre tulpina Omicron: „Este posibil să intrăm în cea mai gravă parte a pandemiei”

Lucian Bode a atras atenţia că în perioada următoare un volum mare de muncă va fi legat de numărul în creştere de persoane care urmează să fie carantinate, estimându-se peste 115.000.

Citeste si: Omicron, mai puțin sever decât Delta. Vești bune aduse de cele mai noi studii din Marea Britanie

"Pe situaţiile pe care le avem până astăzi, estimăm că numărul celor carantinaţi la nivel naţional va depăşi 115.000

de persoane, ceea ce înseamnă un volum mare de muncă pentru structurile noastre. Vă solicit să vă organizaţi exemplar şi să planificaţi temeinic acţiunile în teren, astfel încât activitatea de control să fie bună îmbunătăţită.(...) Acolo unde constataţi abateri de la lege, vă solicit să luaţi cu mai mare fermitate măsurile care se impun", a transmis Bode.

Ministrul a solicitat o atenţie deosebită pregătirii logistice pentru carantina instituţionalizată- asigurarea spaţiilor de cazare, a transportului şi a hranei.

"Acţionaţi integrat şi colaboraţi cu autorităţile locale pentru identificarea acestor spaţii, care trebuie să fie decente în ceea ce priveşte condiţiile de locuit", a mai spus Lucian Bode. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si