„ În platformă, dintre cele 9 categorii de lucrători esenţiali, personalul din învăţământ este detaşat pe prima poziţie, cel mai numeros”, a lmenționat Ministrul Educaţiei duminică seară, la un post Tv.
Ministrul Educației anunță că 113.000 de lucrători din sistemul de învăţământ sunt programaţi în platforma de vaccinare
Acesta a arătat că în platforma de vaccinare figurează 113 000 programări ale unor angajaţi în sistem, 20.000
de angajaăi din învăţământ au fost deja vaccinaţi, iar alte 5000 de persoane deţin concomitent calitatea de personal medical şi personal didactic.
Potrivit ministrului Educaţiei, cu excepţia a două inspectorate şcolare judeţene, toate celelalte au cerut şcolilor să facă programările profesorilor şi personalului didactic auxiliar în platforma de vaccinare.
Întrebat care sunt cele două inspectorate şcolare care nu au făcut demersuri în acest sens, ministrul a răspuns că este vorba despre inspectoratele şcolare de la Caraş-Severin şi Galaţi, care au motivat că informaticienii acestor instituţii au fost în izolare fiind găsiţi pozitiv la COVID-19.
În total, la nivel naţional există 126.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ care intră în contact nemijlocit cu copiii.
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
„Numărul dozelor de vaccin disponibile este singurul factor limitativ pentru vaccin în România, în Europa şi în lume”, a mai precizat ministrul.
Tot Ministrul Educației spune că „rămâne în picioare intenţia, angajamentul privind vaccinarea personalului de învăţământ” în momentul în care vor exista doze de vaccin
„ Din punctul meu de vedere, al celui responsabil pentru domeniul educaţiei, al celui care nu are un glob de cristal şi nici competenţe în epidemiologie, rămânem în cele trei scenarii anunţate.
(...) La ora la care vorbim, în toate cele 27 de state europene cu excepţia Germaniei şi Portugaliei, cel puţin învăţământul primar funcţionează cu prezenţă fizică sau vor funcţiona începând cu februarie cu prezenţă fizică, mai este un semn de întrebare în Irlanda”, a mai adăugat ministrul Educaţiei.
Citeste si: Mai multe clădiri ale unităţilor şcolare din România nu au autorizaţie în caz de incendiu