Testele pe bază de salivă au ajuns în toate şcolile, iar acestea sunt suficiente pentru testarea preşcolarilor, a elevilor şi angajaţilor din învăţământ, până spre jumătatea lunii februarie, a declarat luni ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu.

Ministrul face apel la responsabilitatea părinților

"Nu e niciun fel de problemă din perspectiva aprovizionării cu teste", a precizat Cîmpeanu, la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că se impune responsabilitate în raportarea acestor teste.



"Fac un apel la responsabilitatea raportării acestor teste. Am constatat o îmbunătăţire a procesului, în sensul în care, în ultimele zile, din 5.000 de teste pe bază de salivă care au fost pozitive aproape 2.000 au fost validate prin teste PCR. Înseamnă că s-a creat o obişnuinţă, a fost mai greu la început, se poate înţelege lucrul acesta şi creşte şi responsabilitatea raportării acestor rezultate", a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Alexandru Rafila anunță când va fi atins valul 5 în România

Peste 20.000 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore 

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 20.131 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 463 mai mult decât în ziua anterioară.

2.038 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În Bucureşti sunt 4.257 de cazuri noi de COVID-19, în Cluj- 1.694,  Timiş- 1.220, Braşov- 1206, Costanţa- 1.064, în restul judeţelor fiind sub 1.000.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este în creştere în toată ţara, cele mai mari valori, peste 22, fiind în Cluj şi în Timiş.

27.000 de copii infectaţi au fost depistaţi pe baza testelor de salivă distribuite în şcoli.

Citeste si: Cîmpeanu a anunțat că școlile din Cluj ar urma să treacă în online: „Erau 776 pe copii internaţi COVID din 8.800”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si