Până în prezent, au fost încheiate peste 2.500 de contracte pentru echiparea cu tehnologie modernă a aproape 6.000 de instituții de învățământ. Aceste dotări includ table interactive, laptopuri, sisteme de sonorizare și alte echipamente conforme cu standardele tehnologice actuale.

"Prin Planul Național de Redresare și Reziliență vom schimba fața școlilor din România. Au fost deja încheiate peste 2.500 de contracte de finanțare pentru dotarea a aproape 6.000 de unități de învățământ și unități conexe, astfel încât, în orice sală de clasă am intra în viitor, să găsim cel puțin o tablă interactivă, un laptop, un sistem de sunet și

orice alte resurse necesare profesorilor și elevilor pentru a-și desfășura activitatea în cele mai bune condiții", a declarat ministrul Educației, Ligia Deca.

Microbuze electrice pentru școlile din Romania

De asemenea, Ligia Deca a menționat că au fost semnate si o serie de contracte care privesc achiziționarea de microbuze electrice, precum și dezvoltarea campusurilor de învățământ dual.

Estimările inițiale vizau achiziția de microbuze cu 8+1 locuri, însă în urma unei analize realizate la nivel local vor fi achiziționate microbuze de 16+1 locuri şi, în unele situaţii, microbuze cu peste 16+1 locuri. Acest lucru a dus la un cost al autovehiculelor de transport cel puțin dublu față de estimarea realizată inițial.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ministrul Educației a subliniat importanța sprijinului autorităților publice locale în implementarea multor dintre aceste investiții și a exprimat recunoștința față de reprezentanții acestor autorități pentru eforturile lor depuse până acum. Ligia Deca a făcut aceste declarații în cadrul dezbaterii "Ora de Administrație Locală" organizată pe Platforma APL.

"Cum multe dintre investițiile prevăzute pot fi implementate doar cu sprijinul autorităților publice locale, m-am bucurat că astăzi, în cadrul dezbaterii „Ora de Administrație Locală” organizate pe Platforma APL, am avut posibilitatea nu doar să prezint oportunitățile de dezvoltare prin PNRR, ci și să mulțumesc reprezentanților autorităților publice locale pentru

tot efortul depus până acum", a explicat ministra Educației.

"Mă bazez în continuare pe hotărârea, implicarea și determinarea de a duce la bun sfârșit toate investițiile și vă asigur că voi oferi tot sprijinul meu întregii comunități școlare, pentru a ne atinge scopul – acela de a asigura un învățământ de calitate pentru fiecare elev din România, adaptat la specificul fiecărei comunități locale", a declarat Ligia Deca.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si