Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat că numărul candidaților cu medii sub 5 a crescut, de la 17,7% anul trecut, la 23,8% şi s-a dublat numărul candidaţilor cu media 10, faţă de anul trecut.   

Citește și: Subiecte.edu.ro 2023 Română- BAC 2023. Subiectele pentru candidații de la real și uman! Caracterizarea unui personaj/ particularitățile unui text narativ dintr-o operă de Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu

”Din punct de vedere al rezultatelor, noi le-am prezentat într-un dosar de presă, ceea ce putem constata este odată faptul că s-a dublat numărul candidaţilor cu media 10, faţă de anul trecut, sunt 429 anul acesta, faţă de 221 în anul 2022, iar în 2021 au fost 132 de candidaţi cu media zece. În acelaşi timp, din păcate a crescut procentul candidaţilor care au medii sub 5, de la 17,7% anul trecut, la 23,8%”, a spus Ligia Deca. 

Citește și: Rezultate finale contestații Evaluarea Națională 2023. Când vor fi publicate notele?

Aceasta a mai menționat că asta nu înseamnă că acești elevi nu vor fi repartizați la un liceu, deoarece învățământul liceal este obligatoriu până în clasa a XII-a sau până la finalul școlii profesionale.  

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

”Momentul în care vom avea rezultatul publicat este 19 iulie, acela este momentul în care elevii vor şti unde a fost repartizaţi”, a completat ministrul Educaţiei.   

Citește și: 12 elevi din Azuga au ratat Evaluarea Națională, după ce o profesoara i-a lăsat corigenți

Rezultate finale contestații Evaluarea Națională 2023. Când vor fi publicate notele?

Rezultate finale contestații Evaluarea Națională 2023. Primele note ale absolvenților de clasa a VIII-a care au susținut examenul de Evaluare Națională au fost publicate ieri, pe 28 iunie. 

Rezultate finale contestații Evaluarea Națională 2023.  Candidații nemulțumiți de note pot depune  până pe 29 iunie la ora 12:00 contestațiile.

Acestea vor fi soluționate, iar săptămâna viitoare vor fi afișate notele finale, urmând apoi  admiterea la liceu. Potrivit unui anunț făcut de Ministerul Educației, rezultatele vor fi disponibile pe   edu.ro   și la avizierele școlilor până în ora 14:00. 

Ținând cont de legislația referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal, notele obținute de candidați nu vor mai fi afișate la fel ca până acum, ci sub forma unui cod pe care fiecare participant la examenul de Evaluarea Națională l-a primit.

Citește și: Rezultate Evaluare Națională 2023. Au fost publicate notele elevilor de clasa a 8-a pe site-ul evaluare.edu.ro 2023!

Citeste si: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea a suferit un grav accident! Fosta concurentă ”Bravo, ai stil!” desfigurată: ”Am intrat frontal într-un TIR”- radioimpuls.ro

Codul primit de fiecare elev la începutul examenului este format din două litere XY care reprezintă indicativul județului urmat de câteva cifre.

Codul unic este generat de aplicația EvNat și este personalizat pentru fiecare candidat ținând cont de nume și prenume și alte informații personale ale elevilor.

Notele vor fi anunțate pe site-ul     evaluare.edu.ro.

Citește și: Subiecte.edu.ro 2023 Română- BAC 2023. Subiectele pentru candidații de la real și uman! Caracterizarea unui personaj/ particularitățile unui text narativ dintr-o operă de Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si