Close sidebar
Close sidebar

Ministrul Educatiei: Elevii, inclusiv cei de clasa a V-a, vor avea manualele pe banci in 11 septembrie

Elevii vor avea manuale pe banci in 11 septembrie, a declarat,miercuri, ministrul Educatiei, Liviu Pop, sustinand ca nu este nevoie sa demisioneze, pentru ca elevii, inclusiv cei de clasa a V-a, unde sunt probleme din cauza contestatiilor depuse de edituri in urma licitatiilor, vor avea la timp manualele.

V.P.,


DISTRIBUIE
acest articol

"Pentru manualale de clasa a V-a, suntem in etapa de contestatii. Consiliul National de Solutionare a Constestatiilor ne-a dat un prim raspuns la cateva contestatii. Am inteles de la cei care se ocupa de aceasta licitatie ca urmeaza si alte raspunsuri vineri sau luni, fapt pentru care o decizie in zona aceasta o vom lua dupa ce avem raspunsul de la CNCS. Vreau sa ii asigur pe toti elevii si parintii ca vom avea manuale de clasa a V-a in 11 septembrie. Avem solutia de rezerva", a spus Pop, intr-o conferinta de presa.

In ceea ce priveste manualele scolare pentru clasele I-IV si cele pentru liceu, Pop a spus ca procesul de retiparire a acestora si de distribuire catre inspectoratele scolare s-a incheiat.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea tragică a contesei della Torre, ucisă în ziua în care își aniversa căsnicia. Vila unde a fost omorâtă e scoasă la vânzare- antena3.ro

Ministrul Educatiei a fost intrebat daca va demisiona in cazul in care manualele nu vor fi pe banci in 11 septembrie, cand incepe scoala, el raspunzand: ”Manualele vor fi pe banci, nu e nevoie sa imi dau demisia”.

Potrivit acestuia, o analiza pe ultimii cinci ani, de cand a fost introdusa clasa pregatitoare, arata ca Ministerul Educatiei a platit pentru manualele scolare 142.165.286 lei. "Este suma alocata de minister copiilor din preuniversitar ca sa aiba manuale gratuite", a precizat Liviu Pop.

In aceeasi conferinta de presa, Liviu Pop a anuntat ca a fost revocata conducerea Editurii Didactice si Pedagogice, pe motiv ca a accesat mai putin de 5% din banii alocati in ultimii cinci ani de Ministerul Educatiei pentru manuale scolare, respectiv peste 142 de milioane de lei.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI