Dacă greva din Educație va continua, consecințele ar putea fi reprogramarea examenelor naționale și prelungirea anului școlar.

Reprogramarea examenelor și prelungirea anului școlar nu vor putea fi evitate dacă greva din educație continuă

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat că în ciuda tuturor angajamentelor pe care Guvernul le-a luat, „se continuă protestul nu vom mai putea să evităm consecințe de tipul reprogramare examene sau prelungire an școlar și cred că nu ne dorim niciunul dintre noi astfel de consecințe”.

Ligia Deca a declarat că „gândește pozitiv și este convinsă că pot fi găsite soluții pentru evitarea acestor situații”.

„Sunt convinsă că se va putea găsi înțelepciunea și formula pentru ca toți copiii să poată da examenele la timp și pentru a putea să-și urmeze mai departe parcursul educațional. Vom ști care este răspunsul cadrelor didactice, după care vom analiza necesitatea, în funcție și de resursa umană existentă în sistem, de a reîncadra din punct de vedere al calendarului procesele educaționale", a mărturisit ministrul, potrivit Mediafax.

Citește și: Incident uimitor în Craiova! Un adolescent de 14 ani a fost prins de polițiști la volanul unei maşini furate de la tatăl său

Sindicatele au refuzat oferta Guvernului. Greva din educație va continua

Greva din învățământ va continua după ce sindicatele au refuzat, joi, ultima ofertă făcută de Guvern: ”Marți este grevă”.

Președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hăncescu, a fost cel care a confirmat faptul că  sindicatele au respins oferta Guvernului.

Greva din învățământ va continua

"Lucrurile nu sunt schimbate față de ziua de ieri premierul ne-a invitat la noi discuții, probabil legate de întreaga listă de revendicări", a declarat Hăncescu.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Acesta susține că este așteptată  o nouă rundă de negocieri  între reprezentanții Guvernului și sindicaliști. 

"Marți vor veni oamenii la școală și atunci vor decide... marți este grevă, alte date eu nu am la această oră, oamenii au semnat pentru grevă generală",  a preciat Simion Hăncescu.

Citește și: VIDEO- Salariu crescut cu 1000 de lei pentru profesori și 400 de lei pentru personalul nedidatic

Întâlnirea dintre Klaus Iohannis și liderii coaliției a luat sfârșit. Ce au decis în privința revendicărilor salariale din învățământ

Preşedintele Klaus Iohannis i-a convocat, miercuri, pe liderii coaliţiei la Cotroceni pentru discuţii pe tema crizei din educaţie. Întâlnirea la care au participat Nicolae Ciucă, Marcel Ciolacu şi ministrul Educaţiei, Ligia Deca a durat aproximativ o oră.

Unele surse susțin că liderii coaliției ar urma să vină cu o majorare salarială de 25-30%, începând cu 2023, în raport cu salariul minim, iar restul majorării, până la 60%, eşalonat in următorii doi ani. 

Liderul UDMR nu se află în Capitală, existând posibilitatea ca el să nu participe la întâlnire.

Potrivit unor surse politice, în urma discuțiilor, ar urma să fie semnat și un acord politic în legătură cu solicitările salariale ale celor din învățământ.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Șomajul în rândul tinerilor, la fel de ridicat. Rata șomajului în aprilie 2023

Liderii coaliţiei vor merge la Palatul Victoria, acolo unde urmează să le prezinte sindicatelor oferta din acordul discutat cu preşedintele Klaus Iohannis.  

Citește și: Se caută soluții pentru criza din Educație


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si