In 2012 insa, atunci cand Liviu Pop era ministru interimar tot la Educatie, a fost intrebat de jurnalisti cum ar rezolva o problema data in acel an la examenul de Capacitate, adica de la finalul clasei a VIII-a. Problema insa se pare ca l-a pus in incurcatura pe fostul profesor de matematica.

Ministrul ar fi trebuit sa calculeze numarul fetelor dintr-o clasa, in functie de numarul baietilor. Raspunsul corect era 16 fete.

Numai ca Liviu Pop s-a tot incurcat, pana cand a spus ca era simplu de rezolvat pe hartie, fara insa a da raspunsul corect. 
Actualul ministru al Educatiei a inceput sa predea matematica in 1996, la o scoala generala. Ulterior, a predat aceasta disciplina si liceenilor.
Cel mai recent scandal in care este implicat Pop este legat de auxiliarele folosite de profesori. Ministrul a interzis folosirea acestora in scoli pana cand nu vor fi autorizate din nou. Pop i-a amenintat chiar pe profesori ca daca vreo scoala ii incalca ordinele va anunta politia.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Printre auxiliare se

afla chiar si celebra Gazeta matematica, revista pe care o folosesc profesorii care-si doresc performanta, de peste 100 de ani. Gazeta matematica a fost publicata prima data in urma cu 122 de ani si aparitia sa nu a fost intrerupta nici in perioada celui de-al doilea Razboi Mondial.

Iata comentariul profesorului Radu Gologan, presedintele Societatii de Stiinte Matematice din Romania, cea care editeaza Gazeta, dupa ce a aflat de decizia ministrului:
“L-aş întreba pe domnul profesor Pop, actualmente ministru al educaţiei şi fost profesor de matematică, dacă în opinia domniei sale, Gazeta Matematică, un monument al culturii româneşti de peste 120 de ani, este considerat auxiliar interzis în şcolile din România. Cred că ştie că generaţii întregi de matematicieni, ingineri, fizicieni, informaticieni, ce au făcut şi fac fală României, au făcut primii paşi spre ştiinţă cu Gazeta alături.
Pot să îi spun domnului Pop că în SUA, Moldova, Germania, Franţa ca şi în multe alte ţări este folosit ca material auxiliar la matematică.
Din păcate câţiva inspectori generali şi directori au interzis deja distribuirea Gazetei Matematice, deşi exista un protocol între Societatea de Ştiinţe Matematice şi minister în acest sens”.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si