"Deocamdată nu avem niciun termen pentru perioada de închidere a şcolilor, dar în perioada de stare de urgenţă şcolile or să fie închise. În perioada asta este clar că o să avem şcolile închise. Până după Paşte şcolile sunt închise”, a declarat Monica Anisie, pentru Hotnews.

Citeste si: România, în stare de urgenţă: TOTUL despre măsurile care se aplică de azi. Ce avem și ce nu mai avem voie să facem?

Cursurile în învăţământul preuniversitar sunt suspendate în perioada 11- 22 martie. 

Citeste si: VIDEO| Coronavirusul închide Europa

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Conform structurii anului şcolar, vacanţa de Paşte este în perioada 4-21 aprilie. 

Citeste si: Ce se va întâmpla cu plata ratelor în plină pandemie de CORONAVIRUS. Băncile au făcut anunțul mult așteptat

Pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a vor fi cursuri online de luni

Anisie a mai anunţat că, pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, vor fi lecţii online, în parteneriat cu TVR, de săptămâna viitoare.

Monica Anisie a declarat, sâmbătă seară, la Digi 24, că există posibilitaeta de a se prelungi suspendarea cursurilor. 

“Am precizat că există posibilitatea prelungirii a suspendării cursurilor. De altfel, lucrez împreună cu echipa mea să identificăm cele mai bune măsuri care să vină în sprijinul elevilor şi cadrelor didactice şi în felul acesta să se amelioreze efectele produse de această situaţie”, a afirmat Anisie. 

Ea spune că a realizat un parteneriat cu TVR pentru a facilita accesul la educaţie pentru copiii care nu pot avea acces la platformele online.

“Pentru perioada suspendării cursurilor, am identificat mai multe soluţii în aşa fel încât această situaţie specială în care ne aflăm să nu afecteze foate mult învăţarea. Am apelat, astfel, la utilizarea platformelor online puse la dispoziţie gratuit de către mai multe companii. Suplimentar, însă, am realizat un parteneriat cu Televiziunea Română tocmai pentru a facilita accesul la educaţie şi pentru acei copii care nu pot acces la platformele online. Deja au început filmările, avem profesori voluntari şi de luni vor fi primele emisiuni de predare-învăţare.  Pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a vor fi lecţii online, în parteneriat cu TVR”, a mai spus ministrul Eduicaţiei.

România intră în stare de urgenţă. Anunţul a fost făcut sâmbătă seara de preşedintele Klaus Iohannis, iar dumincă, ministrul de interne Marcel Vela, care va deveni astfel al doilea om în stat, a explicat măsurile luate în țara noastră. Calm, solidaritate şi toleranţă cer autorităţile de la noi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si