Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirmă că Ministerul Educaţiei a primit, marţi, 183 de petiţii din partea unor persoane care solicită trecerea la învăţământul online, ca urmare a creşterii numărului de infectări cu noul coronavirus, în timp ce alte 175 de petiţii cer ca şcoala să se desfăşoare cu prezenţă fizică chiar şi acolo unde rata de infectare depăşeşte pragul prevăzut de lege, care este şase la o mie de locuitori.

Citeste si: Școlile din București au rămas fără teste COVID-19

Ce se întâmplă cu școlile din București în scenariul roșu

Întrebat marţi seară, dacă ar fi de acord cu menţinerea şcolilor deschise în Capitală şi după depăşirea pragului de infectare de 6 la o mie de locuitori, în condiţiile în care Bucureştiul se apropie de acest prag, ministrul Educaţiei a răspuns că nu s-a luat o decizie în acest sens.

El a precizat că au fost primite sute de propuneri la minister, unele care pledează pentru trecea la învăţământul online, altele care cer menţinerea deschisă a şcolilor.

Citeste si: Ziua Educaţiei 2021, 5 octombrie: Anunţ important pentru elevi şi profesori

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

"Vom vedea. Sunt foarte multe propuneri. Colegii mei au centralizat la Ministerul Educaţiei petiţiile primite astăzi (marţi- n.r.): 183 de petiţii, părinţi, profesori, pentru trecerea şcolii în online, 175 de petiţii pentru păstrarea şcolilor deschise cu prezenţă fizică. 183 de un fel, 175 invers. Nu o să decidem în funcţie de diferenţa asta, spuneam doar că sunt foarte multe propuneri antagonice. Unii vor să se închidă odată cu atingerea pragului de 6 la mie, sunt foarte speriaţi- îmi cer scuze, sunt speriaţi de mersul la şcoală, dar nu au niciun fel de problemă să meargă în mall-uri

sau în alte locuri- iar alţii vor să rămână deschisă şi peste 6 la mie”, a declarat ministrul Educaţiei, marţi seară, la Digi 24.

Potrivit News.ro, ministrul a menţionat că cel puţin 200 dintre cele 350 de petiţii primite marţi la minister "denotă o lipsă de educaţie, un respect minim la nivel uman", el afirmând că sunt petiţii care conţin injurii.  

Cîmpeanu, despre examenele naţionale: Vă garantez că vor fi susţinute indiferent de condiţii, cu prezenţă fizică

Sorin Cîmpeanu a mai afirmat că este nevie de "identificarea acelui numitor comun” care este în favoarea elevilor atât în ceea de priveşte educaţia, cât şi în ceea ce priveşte sănătatea. 

Ministrul Educației oferă garanţii că examenele de Evaluare Naţională, pe care îl susţin absolvenţii de clasa a opta, şi de Bacalaureat se vor susţine anul viitor la fel ca şi anul acesta, cu prezenţă fizică. Ministrul afirmă că îşi doreşte ca tezele semestriale pe care le susţin elevii să nu mai fie suspendate, anul acesta.

Citeste si: Școlile din 79 de localități se închid. Clase suspendate și în București. Vezi LISTA

"Examenul de evaluare naţională se va susţine exact la fel cum s-a susţinut şi în vara aceasta, după acelaşi tipic, pe modelul testelor PISA. De asemenea cu prezenţă fizică examenul de Bacalaureat, exact la fel. Vă garantez că vor fi susţinute indiferent de condiţii, cu prezenţă fizică”, a afirmat Sorin Cîmpeanu, marţi seară, la Digi 24. 

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Ministrul Educaţiei s-a declarat, de asemenea, în favoarea susţinerii tezelor semestriale pe care le dau elevii şi care anul trecut au fost suspendate.

"Tezele nu au fost anulate în acest an, chiar şi în această situaţie în care avem o creştere accentuată a ratei de infectare. Ne menţinem dorinţa de a avea şcolile cât mai aproape de normal, inclusiv din perspectiva tezelor. Dorim ca ele să fie susţinute, dorim ca ele să fie relevante, dorim ca ele să fie susţinute cu prezenţă fizică pentru a fi relevante, pentru a nu mai avea acele rezultate complet deformate”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si