Ministrul Educaţiei a precizat că școala online nu a fost eficientă deoarece profesorii nu au fost pregătiți pentru acest tip de presare. Însă, urmează ca predarea online să fie inclusă în contractul de școlarizare din anul școlar următor.

"Trebuie să ne ocupăm de situația actuală, încercând să promovăm predarea online care va avea un loc mult mai important după ce pandemia va fi fost încheiată decât până acum.

Pentru asta trebuie să avem profesori pregătiți pentru predarea online, conectivitate generalizată și echipamente pentru orice elev", a declarat Sorin Cîmpeanu.

"Școala online nu a fost eficientă"

Conform ministrului Educaţiei, predarea online trebuie să fie făcută acolo unde este potrivită, nu ca până acum, în orice situație.

"Școala online nu a fost eficientă, pentru că profesorii nu au fost pregătiți pentru predarea online, care presupune cu totul alte activități decât cea clasică de la conceperea conținutului până la evaluare și examinare. Evaluarea și examinarea trebuie făcute pe platforme dedicate, securizate, care să ofere garanția că cel care răspunde e elevul. Asta lipsește cu desăvârșire, necesită acordul celui examinat în online pentru a prelua controlul asupra echipamentului său IT", a mai spus Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

Predarea online trebuie să fie făcută acolo unde este potrivită, nu ca până acum, în orice situație.
Predarea online trebuie să fie făcută acolo unde este potrivită, nu ca până acum, în orice situație.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț despre rezultatele în educația din România

Aşadar, predarea online nu a făcut parte din contractul de școlarizare, însă va face parte din contractul pentru anul următor.

"Școala online nu a fost eficientă pentru că au fost diferențe mari de la o zonă la alta, de conectivitate și echipamente, nu a fost posibilă examinarea online", precizează ministrul.

Citeste si: Ce spune ministrul Educației despre revenirea la structura pe trimestre a anului școlar

Predarea online, un compromis impus de pandemie

Sorin Cîmpeanu mai spune că predarea online a reprezentat un compromis impus de pandemie.

Citeste si: Elevii protestează și solicită Guvernului să modifice data începerii școlii

Școala online a fost un compromis obligat impus. După ce vom fi încheiat pandemia, trebuie să continuăm cu predarea online acolo unde e potrivit, unde e conectivitate, unde sunt profesori pregătiți, echipamente", a declarat Sorin Cîmpeanu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si