Astfel, potrivit Edupedu, Ministrul Educației vrea să modifice planurile cadru, iar asta ar duce la dispariția a 5 ore de Educației fizică predate de profesorii de sport, însă deși s-ar reduce aceste ore, elevii ar sta la fel de mult la școală.

Însă motivul pentru care orele de educației fizică ar urma să se împuțineze nu este legat de orele multe pe care elevii le petrec în școală.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Traseul acestor ore de Educație fizică este următorul: ele ar urma să se transfere pur și simplu la materia Joc și mișcare, predată de învățătoare, iar motivele pentru care Ecaterina Andronescu ar dori să mute orele sunt pur economice: dispar jumătate dintre normele de sport pe care profesorii de Educație fizică le au în prezent în învățământul primar. “Financiar, sunt niște ore pe care nu le mai plătești.

Ele trec la Joc și mișcare, adică vor fi predate de învățător; nici cu aceste ore, norma învățătorului nu depășește 18 ore, deci pe ei nu îi plătești în plus, dar scapi de o plată, și anume plata profesorilor de Sport din primar“, au explicat pentru Edupedu.ro specialiști apropiați de Ministerul Educației.

Informații au fost confirmate și de președintele Federației de Părinți din Preuniversitar.

“Am primit propunerea de modificare a planului-cadru în învățământul primar în cursul zilei de luni, pentru a fi discutată în Comisia de dialog social care se va desfășura joi la Ministerul Educației. Nu am fost consultați, înainte de trimiterea documentelor”, a declarat pentru Edupedu.ro liderul Federației de Părinți.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si