„Planul A este de a folosi fiecare instrument de diplomaţie pentru a descuraja Rusia şi pentru a preveni escaladarea ulterioară”, a spus Kuleba în cadrul unei conferinţe de presă alături de secretarul de stat al SUA Antony Blinken, la Departamentul de Stat, citează Adevărul.ro.

Planul B al Ucrainei

„Şi dacă asta eşuează, planul B este să luptăm pentru fiecare centimetru din pământul nostru, în fiecare oraş şi fiecare sat, să luptăm până când vom câştiga, desigur”, a declarat ministrul de Externe ucrainean.

Ministrul din Ucraina a îndemnat marți oamenii să pedepsescă dur Rusia, motivul fiind: „noul său act de agresiune împotriva suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei”.

Citeste si: MAE, nivel maxim de alertă pentru Ucraina: "Părăsiţi imediat ţara!"

„Întreaga lume trebuie să răspundă cu toată puterea ei economică pentru a pedepsi Rusia pentru crimele pe care le-a comis deja şi înaintea crimelor pe care intenţionează să le comite” a declarat Dmitro Kuleba.

Independența regiunilor pro-ruse

Ținând cont de faptul că Rusia a recunoscut independența a două regiuni separatiste pro-ruse din partea de est a Ucrainei, Dmitro Kueba a precizat că țara sa „nu recunoaşte şi nu va recunoaşte niciodată această absurditate”.

Citeste si: Donald Trump, entuziasmat de "geniul" militar al lui Vladimir Putin

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Dmitro Kueba spune că este vorba de „responsabilitatea directă a lui Vladimir Putin pentru războiul împotriva Ucrainei, un război neprovocat și nejustificat împotriva unui alt stat suveran din Europa, pe care Rusia îl intensifică acum”.

Ungaria va disloca soldați la granița cu Ucraina

Ungaria va desfăşura trupe în apropierea frontierei ucrainene, parţial ca pregătire pentru activităţi umanitare, a anunţat marţi ministrul ungar al apărării, Tibor Benko.

Premierul ungar Viktor Orban l-a asigurat într-o convorbire telefonică pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski de  sprijinul Ungariei  faţă de suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, informează Agerpres.

Ungaria va disloca de astăzi soldați la granița cu Ucraina

Anunţul desfăşurării unor trupe aproape de  graniţa ucraineană  a fost făcut de ministrul apărării la o conferinţă de presă după o reuniune a comitetului naţional de securitate, la care premierul Viktor Orban a cerut ca armata să ia măsuri de prevenire a oricărei posibile incursiuni armate dinspre Ucraina, relatează agenţia MTI.

Citeste si: Vladimir Putin: „Livrările de gaze nu vor fi suspendate din cauza tensiunilor legate de Ucraina”

Situaţia în Ucraina poate să escaladeze şi să afecteze de asemenea capitala Kiev şi Transcarpatia, prin urmare militarii ungari trebuie să fie pregătiţi inclusiv pentru gestionarea unor eventuale fluxuri de refugiaţi şi alte misiuni umanitare, a precizat ministrul ungar al apărării.

''Dacă situaţia escaladează în Ucraina nu doar că vor fi activităţi militare în estul ţării, dar acestea s-ar putea extinde şi către Kiev'' şi zonele frontaliere cu Ucraina, a spus ministrul Tibor Benko. El a precizat că primele unităţi vor fi desfăşurate în zona de graniţă încă din după-amiaza zilei de marţi, dar nu a dat detalii despre numărul militarilor şi al echipamentelor.

Citeste si: Reacția lui Erdogan după ultimele acțiuni ale Rusiei. "Este inacceptabil"

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si