Clipul video postat pe Youtube vinerea trecută de influencerii Marilu și Iustin Petrescu a creat vâlvă! Cei doi și-au dorit să își întemeieze o familie, însă în urma unor analize, au descoperit că șansele ca tânăra să rămână însărcinată sunt mici.

În cele din urmă, aceștia au decis să apeleze la reproducerea asistată, procedură pe care au urmat-o de șapte ori, însă care nu a dat roade.

”Am apucat în perioada aia cât am fost gravidă să trăim tot ce ne-am dorit vreodată Iustin. A fost îngrozitor de traumatizant(...) Luam mai multe pastile în fiecare zi, combinate și ajunsesem să nu mai pot să ies din casă, ajunsesem să am psihoză(...). Am fost foarte singuri în drum ăsta...A fost atât de multă durere, încât nu s-a mai putut să fie salvat!”, a spus Marilu. 

Fertilizare in vitro România

Ea este Marilu.

[Sursa foto: Captură YouTube & Instagram]

Citește și: Marilu și Iustin au povestit calvarul prin care au trecut, din dorința de a avea un copil: ”Nu e totul ca în povești”

Scandalul bebelușilor! Cum ajută statul cuplurile infertile?

Acum, este scandal în interiorul Guvernului! Programul pentru fertilizare in vitro este blocat în acest an. Doar anul trecut, Ministerul Familiei a avut 10.000

de proceduri bugetate, dar 24.000 de solicitări eligibile. Așadar, cuplurile din țara noastră se confruntă cu această problemă, însă statul nu îi mai ajută nici măcar cu analizele genetice.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Natalia-Elena Intotero a discutat în direct la Antena 3 CNN despre această problemă, dar și despre încercările pe care le-a făcut, astfel încât cuplurile să beneficieze de fertilizarea in vitro.

”Îmi pare foarte rău de acest chin prin care trebuie să treacă sute de mii de familii din România, respectiv milioane de femei. Din păcate, Ministerul Finanțelor cumva ne-a păcălit și de această dată, pe lângă faptul că ne-a fost diminuat bugetul cu aproximativ 46%, la vremea respectivă domnul ministru nu a înțeles cum funcționează acest program și nu-și explica de ce, chiar dacă am avut plătite aproape 10.000 de proceduri, aveam un număr mic de nașteri, pentru că o sarcină durează 9 luni, plus poate cealaltă perioadă de pregătire înainte de inseminarea efectivă și de tratamentul pe care trebuie să-l ia poate fiecare părinte. Deci, după toate acele discuții, după data de 1 martie domnul ministru a fost asaltat de zeci de mii de mesaje din partea femeilor din România, a acceptat o discuție cu reprezentații societății civile, cărora le mulțumesc ”, a spus Natalia Intotero.

Fertilizare in vitro România

Ei sunt Marilu și Iustin.

[Sursa foto: Captură YouTube ]

Citește și: Ultima conversație dintre Maria, gravida decedată după 24 de ore de la internarea în maternitate, și mama sa. Ce i-a spus tânăra chiar de pe patul de spital? ,,Mi s-au uscat buzele, nu mai pot!''

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Așadar, după respectiva întâlnire, Ministrul ar fi promis că va debloca programul, dar cu toate astea, a respins de două ori cadrul legislativ.

”Acesta a rezolvat problema cadrului legislativ printr-o ordonanță de urgență, dar bani, efectiv ne-a trimis pe noi să cerem de la colegii miniștrii, respectiv 150.000 lei pentru continuarea acestui program. Toții colegii au spus că ei nu ne pot ajuta pentru că au programe în derulare și nu-și permit să deblocheze”, a mai adăugat ministrul Familiei pentru sursa citată mai sus.

În cele din urmă, Natalia Intotero a spus că a văzut cazul celor doi tineri, iar precum ei, zilnic se primesc sute de solicitări și sute de mesaje disperate. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si