Ministrul Finanțelor Publice, Adrian Câciu, a vrut să infirme zvonurile din spațiul public cu privire la impozitarea suplimentară a pensiilor.

El a precizat că pragul de 2.000 de lei până la care nu sunt impozitate pensiile ar putea fi majorat, dat fiind că au trecut 5 ani de când acesta a fost stabilit.

Citeste si: Condiții pentru amânarea ratelor

Între timp, puterea de cumpărare a românilor s-a erodat, dat fiind ritmul galopant al inflației.  

Adrian Câciu: Lucrurile au evoluat din 2017 din perspectiva inflației 

„Sistemul public de pensii nu este impozitat până la valoarea de 2.000 de lei. Lucrurile aşa vor rămâne, analizăm să vedem dacă această valoare neimpozabilă poate fi crescută, având în vedere că această scutire de impozit a intervenit în anul 2017, între timp, lucrurile au evoluat din perspectiva inflației”, a declarat miercuri Adrian Câciu, după ședința de guvern.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Oamenii legii au prins suspecții principali ai unui dosar uriaş de evaziune fiscală. O româncă și un sirian au fost reținuți

Ministrul de Finanțe a mai spus că analiza invocată va fi discutată în coaliția de guvernare, și că „până în toamnă lucrurile vor fi lămurite”, potrivit Antena 3.

Premierul Nicolae Ciucă, anunț despre bugetul României

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că datele execuției bugetare pe prima jumătate a anului, aflate în curs de finalizare, arată că măsurile luate la nivelul Guvernului pentru protejarea economiei și a cetățenilor "s-au reflectat în creșterea veniturilor și în menținerea cheltuielilor bugetare sub creșterea valorii nominale a produsului intern brut, în pofida crizelor succesive cărora trebuie să le facem față".

"Un lucru cât se poate de benefic este acela că angajamentele luate cu privire la reducerea deficitului bugetar se văd și în rezultatele pe primele șase luni, iar ceilalți indicatori importanți au înregistrat o evoluție încurajatoare. Veniturile au crescut în valoare nominală cu 40,3 mld. lei și am păstrat o abordare prudentă asupra finanțelor statului, menținând cheltuielile sub nivelul de creștere a veniturilor", a declarat premierul.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Situație inedită pentru un tânăr. A uitat o borsetă plină cu droguri în mall

Prin alocările stabilite de Guvern pentru Programul ”Sprijin pentru România” s-a avut în vedere formulele necesare pentru a sprijini mediul investițional și asigurarea dezvoltării economice viitoare. 

"Am aprobat o serie de scheme de ajutor de stat și am identificat măsurile de absorbție a fondurilor europene pentru pachetul din cadrul financiar 2014- 2020 și PNRR.

Inclusiv în ședința de astăzi am aprobat o nouă schemă de ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro pentru susținerea industriei prelucrătoare", a mai spus Ciucă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si