Recalcularea pensiilor este inclusă în bugetul pe 2024 şi nu există perspectiva să nu se plătească aceste recalculări, a declarat, miercuri seara, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Citește și: Ce pensii și indemnizații nu cresc în 2024. Anunțul făcut de Casa Națională de Pensii

Șeful Finanțelor a dat asigurări că, în septembrie 2024, Guvernul se va afla în situaţia onorabilă de a-şi achita angajamentele faţă de cele peste 4,6 milioane de pensionari.

“Vă daţi seama că am făcut bugetul pentru anul 2024 cu recalcularea de pensii inclusă în buget. Deci, noi, practic, avem această bugetare şi mă bucur că am reuşit să închidem bugetul – chiar dacă am fost criticaţi că avem acea supraestimare de venituri", a declarat Marcel Bolos la Digi 24.

Pensii recalculate 2024. "Banii sunt bugetați"

"Banii sunt bugetaţi. Nu există perspectiva să nu se plătească aceste recalculări. Banii sunt bugetaţi, sunt cuprinşi în buget”, a explicat Marcel Boloş, potrivit Agerpres.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

În decembrie, la aprobarea proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2024, ministrul Finanţelor a declarat că în buget se regăseşte majorarea valorii punctului de pensie cu 13,8%, începând cu data de 1 ianuarie 2024, respectiv de la 1.785

lei la 2.032 lei.

De asemenea, el a transmis că tot în acest proiect de lege se regăseşte şi recalcularea pensiilor, aşa cum s-a angajat Parlamentul României, potrivit noii Legi a pensiilor 360/2023, care are bugetată valoarea punctului de referinţă de 81 lei.

"Banii sunt bugetaţi. Nu există perspectiva să nu se plătească aceste recalculări. Banii sunt bugetaţi, sunt cuprinşi în buget”, a explicat Marcel Boloş, potrivit Agerpres.

"Banii sunt bugetaţi. Nu există perspectiva să nu se plătească aceste recalculări”, a explicat Marcel Boloş

[Sursa foto: Facebook]

Câți bani sunt alocați pentru recalcularea pensiilor din septembrie

Bugetul Casei Naționale de Pensii Publice crește în anul 2024 cu 20,3%, față de anul 2023.

Astfel, pentru anul 2024 au fost alocate 135 de miliarde de lei, dintre care 115 miliarde de lei reprezintă venituri din contribuțiile de asigurări sociale (CAS), iar 20 de miliarde de lei reprezintă subvenția de la bugetul de stat.

În Expunerea de motive a Legii nr. 360/2023, privind sistemul public de pensii, este prevăzut, pentru anul 2024, un impact bugetar de 135 de miliarde de lei.

Pensionarii au primit o indexare de 13,8% a punctului de pensii de la 1 ianuarie 2024, urmând ca la 1 septembrie 2024 seniorii din România să încaseze pensiile recalculate conform Legii 360/2023.

Și oficialii Ministerului Muncii și Solidarității Sociale îi asigură pe toți românii că banii pentru plata drepturilor lor sunt prevăzuți în bugetul pentru anul 2024.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si