În anul 2022, bugetul va fi construit fără noi taxe. Acest lucru a fost comunicat joi de Ministrul Finanțelor,  Adrian Câciu, într-un comunicat de presă lansat după întâlnirea cu mediul de afaceri, care a criticat dur taxa de solidaritate pregătită pentru companiile mari și a cerut retragerea ei. 

Citeste si: Noul ministru de Finanțe, anunțat azi după ședința PNL

Cine a participat la întâlnirea de joi?

La întâlnirea ce a avut loc joi, 9 decembrie 2021, la sediul Ministerului Finanțelor, au participat reprezentanți ai Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR) și Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR). 

Citeste si: Români înșelați de un val de mesaje false în numele ANAF

Ministrul Finanțelor a prezentat la întâlnire cadrul macroeconomic

La această discuție, Adrian Câciu a prezentat cadrul macroeconomic, care va sta la baza proiectului de buget  pentru anul 2022, politica fiscală pentru anul următor, necesitatea înființării unui Consiliu Consultativ la nivelul Ministerului de Finanțe, precum și schemele de ajutor pentru IMM-uri și programele destinate creșterii gradului de digitalizare a economiei.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Rectificarea bugetară va fi adoptată vineri. Ce se întâmplă cu banii de pensii

Premierul Ciucă, anunțuri despre bugetul pe 2022 și programul PNRR

Bugetul pentru 2022, în primă discuție la Guvern.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat vineri, în debutul ședinței de Guvern, că își dorește ca bugetul de stat pentru anul viitor să fie finalizat şi aprobat până la data de 24 decembrie.

„Cel de-al doilea motiv pentru care am dorit să avem această şedinţă este legat de proiectul de buget pe anul 2022. Am discutat cu domnul ministru Câciu. O să stabilim liniile de efort pentru perioada imediat următoare, astfel încât să avem toate demersurile întreprinse pentru ca până la 24 decembrie să putem avem bugetul finalizat şi aprobat", a declarat premierul Nicolae Ciucă. 

Citeste si: Ministrul Muncii Marius Budăi anunță că lipsesc banii de pensii în 2022

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si