Gabriela Firea a declarat că Executivul din care PSD face parte nu va abandona componenta socială, iar pensiile și punctul de pensie vor continua să crească. Fiind un partid social-democrat, formațiunea din care fostul edil al Capitalei face parte nu are cum, "prin doctrina noastră, să lase pe cineva în urmă".

Citeste si: Ministrul Muncii, Marius Budăi, a cerut ca pensiile să fie plătite până pe 15 ianuarie

Gabriela Firea: Vom continua să creștem pensiile și punctul de pensie

"Bătrânii au muncit o viață întreagă. Este normal ca Guvernul să se îndrepte cu sentimente și cu respect față de părinții și bunicii noștri și să-i trateze ca atare. Este normal că vom continua să creștem pensiile și punctul de pensie, alocațiile. Ne dorim foarte mult să creștem natalitatea”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

Potrivit vicepreședintelui PSD, seniorii au muncit o viață întregă și este normal ca Guvernul să se îndrepte cu respect și sentimente "față de bătrânii noștri".

Citeste si: Noi proteste în București și în țară. Polițiștii și militarii în rezervă cer salarii mai mari

Atunci când majorezi indemnizația pentru persoanele cu dizabilități sau pentru cei de vârsta a treia, faci un lucru absolut normal, consideră Firea, pentru că acele persoane nu au cum să muncească. 

Cu cât crește punctul de pensie din 2023

Guvernul a aprobat, la mijlocul lunii decembrie, majorarea punctului de pensie cu 10% de la 1 ianuarie 2022.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Astfel, valoarea punctului de pensie crește de la 1.442 lei, cât este în prezent, la 1.586 lei.

Actul normativ aprobat de Executiv mai prevede că începând cu anul 2023 valoarea punctului de pensie se majorează cu rata medie anuală a inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat.  Acești indicatori definitivi urmează să fie comunicați de Institutul Național de Statistică.

În ceea ce privește indemnizația socială pentru pensionari, Guvernul a aprobat majorarea de la 800 lei la 1.000 lei, ceea ce reprezintă o creștere de 25%.

Citeste si: Pensiile militarilor mai mici de 2.500 de lei vor creşte cu 10%

„Ministere ale Familiei sunt în multe țări din Europa"

Întrebată despre utilitatea ministerului pe care îl conduce, pe fondul speculațiilor că Ministerul Familiei a fost creat special pentru a-i oferi o funcție în Guvern, Gabriela Firea a răspuns, potrivit sursei citate:

„Ministere ale Familiei sunt în multe țări din Europa și au rezultate foarte bune pentru creșterea natalității și susțin foarte mult tinerii, căsătoriți sau nu. Ministerul se referă la toți tinerii. Cred că s-au cam lămurit despre utilitatea acestui minister. Domeniul familiei nu exista explicit în nicio organizare administrativă. Nu exista ca atare. Sunt programe educative, de sănătate, de protecție socială, dar nu țintit pentru ideea de familie.”

Măsuri luate de Guvern la final de an

Gabriela Firea a anunțat câteva decizii luate de Executivul PNL-PSD-UDMR la final de an:

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

- Pensionarii cu venituri din pensii şi indemnizaţie socială de până la 1.429 lei pe lună, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, vor beneficia de compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor.

- S-au adoptat și normele legale pentru implementarea programului pilot prin care se va asigura suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 150 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.

- Pentru a reduce pierderile și a contracara efectele scumpirilor la gaze și la energia electrică, guvernul va oferi sprijin financiar pentru investiţiile destinate producţiei şi distribuţiei de energie termică în sistemul centralizat. Schema de ajutor de stat va putea fi accesată până la 31 decembrie 2023.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si