Incendii Grecia 2023. Premierul Mitsotakis a acceptat, vineri, demisia ministrului Notis Mitarachi, responsabil cu serviciile de securitate publică, inclusiv poliția, care au asistat pompierii în timpul incendiilor de vegetație din Attica și din insuele Evia, Rhodos și Corfu.

Citește și: Turiștii care zboară în infernul din Grecia dezvăluie de ce refuză să își anuleze vacanța: ”Înțelegem că este un risc... dar vrem să mergem în vacanță”

Potrivit presei de la Atena, ministrul grec pentru protecția cetățenilor și-a dat demisia vineri, după ce a fost văzut într-o vacanță în timp ce incendiile de vegetație s-au extins în toată țara.

Citește și: Incendii Grecia 2023: ”Perspectiva se îmbunătățește, dar rămânem mobilizați pentru a lichida incendiile în curs", anunță pompierii eleni

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Premierul Mitsotakis i-a acceptat demisia cu atât mai mult cu cât poliția elenă, aflată în subordinea ministrului Notis Mitarachi, a asistat pompierii în multiplele incendii din Grecia.

Ministrul Notis Mitarachi, demisie din Guvernul Greciei

Ministrul Notis Mitarachi, demisie din Guvernul Greciei

Ministrul grec, relaxat pe insula Padmos

Martorii oculari, potrivit Politico.eu, l-au reperat pe fostul ministru, Notis Mitarachi, pe insula Patmos, relaxat în vacanță, în timp incendiile ameninațau noi destinații turistice și se extindeau în apropierea orașelor și bazelor militare în ultimele două săptămâni. 

„S-a prezentat ieri dimineață pe o insulă îndepărtată pentru a-și începe vacanța, s-a îmbarcat pe o barcă pentru câteva ore și apoi s-a întors la începutul după-amiezii ca și cum nimic nu era în neregulă, cu turiștii din zona plajei întrebându-se dacă văd bine”, a scris publicația greacă Kathimerini vineri.

Ministrul Notis Mitarachi, demisie din Guvernul Greciei

Ministrul Notis Mitarachi, în vacanță pe insula Padmosi

Incendiile din Grecia se află sub control, momentan

Incendiile din Grecia au fost aduse sub control sau au fost stinse, a anunţat vineri la televiziunea publică elenă ministrul grec pentru Protecţie Civilă, Vassilis Kikilias.

În ultimele 10 zile, trei civili şi-au pierdut viaţa în urma celor 667 de incendii de pădure şi de vegetaţie izbucnite în întreaga ţară. Doi piloţi au murit după ce avionul lor de stingere a incendiilor s-a prăbuşit.

Ministrul grec a precizat că 74 de pompieri au fost răniţi, iar incendiile au fost provocate.

În majoritatea cazurilor, cauza incendiilor a fost pusă pe seama comportamentului neglijent, a adăugat ministrul fără a oferi alte detalii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si