Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, luni dimineață, că modul în care a fost organizată externarea pacienților de la Spitalul Foișor nu a fost în regulă, dar a refuzat să se pronunțe în legătură cu o posibilă demisie a ministrului Sănătății.

Ca simplu cetățean, am văzut și eu că modul în care a fost organizată extenarea nu a fost deloc în regulă. De ce s-a ajuns aici? Mutarea pacienților nu a hotărât-o nici Ministerul Sănătății, nici DSU.

Medicul curant spune dacă pacientul este transferat în altă unitate spitalicească sau este externat ”, a declarat ministrul Lucian Bode, luni dimineața.

Citeste si: Veste îngrijorătoare despre vaccinul Pfizer

Ministrul susține că în cazul pacientului care a fost introdus în portbagajul mașinii  a fost o decizie luată de comun acord de medic și familie, mașina fiind modificată pentru a permite transportul. 

"Nimeni nu este de neînlocuit. Inclusiv ministrul Bode, inclusiv secretarul de stat Arafat, mă refer la toată lumea", a declarat ministrul Bode, potrivit Digi24.

Ministrul de Interne i-a cerut lui Raed Arafat să „găsească o soluție urgent”

Lucian Bode spune că sunt mai multe lucruri de analizat cu privire la externarea de la Foișor, cum ar fi momentul în care s-a semnat ordinul de transformare a spitalului în unitate COVID și când a venit acceptul managerului de evacuare a Spitalului.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Medicul Valeriu Gheorghiță anunță o schimbare în ritmul de vaccinare din România

„Sunt multe lucruri de discutat. Aici vorbim de cauze, dar efectul l-am văzut cu toții și așa ceva este inadmisibil să se mai întâmple”, a spus Bode, citat de G4Media.

În opinia lui Bode, ar fi fost „absolut la îndemâna” celor care au realizat externările să folosească ambulanțele pentru transportul tuturor pacienților, care să intre în curtea spitalului, ceea ce s-ar fi întâmplat după câteva ore și după ce i-ar fi cerut secretarului de stat, Raed Arafat, să „găsească o soluție urgent”.

Citeste si: Câte persoane vaccinate cu ambele doze s-au infectat cu virusul COVID-19

Citeste si: Raed Arafat, anunţ important privind Spitalul Foişor

vvv


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si