Ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a declarat, duminica, la Pro Tv, ca legea indemnizatiei pentru cresterea copilului va intra in vigoare pe 1 iulie, asa cum prevede legea.

" Lucrurile sunt destul de clare, am preluat 2 mandate de la presedinte: proiectul de OUG si al doilea, mi s-a atras atentia foarte clar, indemnizatiile pentru mame. Ceea ce e foarte important e ca saptamana viitoare iesim in dezbatere publica cu normele de aplicare.

Oricine e in aceasta situatie sa verifice normele, sa vada daca intelege ceva din ele – noi zicem ca sunt destul de clare – si sa ne spuna spetele pe care le au, sa vedem daca le avem in normele respective", a spus ministrul, in emisiunea "Dupa 20 de ani".

Intrebat daca este sigur ca la 1 iulie se maresc indemnizatiile, acesta a confirmat:" Da, asta e legea, cred ca am fost explicit. Mai era problema sistemului informatic, am evitat sa facem achizitie publica, ne-ar fi dus peste termen, dar am avut voluntari care ne-au ajutat".

Potrivit ministrului, legea se va aplica si mamelor care sunt in concediu fara plata acum sau care s-au intors la serviciu:" Da, asta e una din masurile cele mai importante. Se aplica tuturor celor care sunt in limita celor 2 ani. Detaliile le veti vedea publicate in dezbatere publica saptamana viitoare".


Dragos Pislaru a explicat si de unde va veni finantare: "Rectificare bugetara. Pana nu exista actul legislativ si bugetul rectificat, ramane o probabilitate. Sa nu uitam ca acest bani sunt la concurenta cu altii pe care trebuie sa-i dam pentru ca in parlament se adopta diverse lucruri mai mult sau mai putin ghiduse. Asta e problema serioasa, e vorba de natalitate, de cresterea numarului de locuri de munca".

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si