Proiectul de lege privind digitalizarea relațiilor de muncă simplifică activitatea prin telemuncă și introduce pentru prima dată în România semnătura electronică pentru semnarea contractelor, a scris pe Facebook ministrul de resort, Violeta Alexandru.

Potrivit ministrului Muncii, angajații cae lucrează de acasă își vor putea folosi propriul laptop sau echipament pentru desfășurarea muncii, prin acordul părților.

De asemenea, angajatorul nu va mai fi obligat să răspundă pentru c ondițiile de muncă alese de către telesalariat.

O altă schimbare adusă de nou lege: telesalariatul nu va mai fi obligat să menționeze locul în care prestează activitatea, iar activitatea acestuia se va putea verifica prin mijloace electronice.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

"Sunt suficient de încăpățânată să îl duc până la capăt indiferent de obstacole. Mai am și reacții menite să mă determine să renunț, recunosc. Deja au apărut discuții legate de obținerea semnăturii electronice, cât de scumpă este și de unde se va procura. Va exista o perioadă de tranziție în care se va permite folosirea semnăturii olografe", a scris Violeta Alexandru pe Facebook.

Ce modificări aduce proiectul de lege privind digitalizarea

Ministrul Muncii a mai scris că, după consultări cu sindicatele și patronatele, după discuții cu antreprenori din București și din țară, a luat decizia de a face un pas major în ce privește digitalizarea relațiilor de muncă și, implicit, simplificarea derulării acestora. 

Alte schimbări prevăzute de lege:

• se va putea folosi semnătura electronică atât la semnarea cât și la modificarea sau încetarea Contractului Individual de Muncă;

• se va putea folosi semnătura electronică la instructajul SSM inclusiv în cazul telemuncii;

• documentele se vor putea păstra în arhivă electronică.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si