Pislaru a spus, in plenul Camerei Deputatilor, ca legea discrimineaza si nici nu isi face efectul acolo unde ar conta cel mai mult, dand ca exemplu cresterea salariala pentru personalul de conducere din educatie, in timp ce problema reala este a profesorilor din mediul rural, care sunt platiti insuficient.

"Daca intram prin aceasta abordare de OUG ce scoate in evidenta niste sectoare, fata de alte sectoare, ajungem imediat la o problema de echitate.

(...) Daca vom insista pe doua sectoare, uitand celelalte sectoare in urma, vom lua niste resurse, care stiti ca estimare ca e vorba de 4,85 mld. de lei, de la o marire potentiala pe care am putea-o aplica si altor sectoare. Prin urmare, cei din administratia publica locala vor fi condamnati sa stea pe loc o perioada de timp, daca din 14 miliarde de lei vom lua acum 4,85", a spus Pislaru, potrivit News.ro.

Ministrul Muncii a precizat ca un vot al parlamentarilor pe modificarile decise in Camera Deputatilor la OUG 20 ar "restrictiona" proiectul initial al Guvernului, care permite o crestere de 30% in cinci ani a salariilor, intr-o modalitate care poate fi implementata cu adevarat.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

El a reluat apelul facut in Comisiile din Camera Deputatilor, cand a fost intrebat de presedintele Comisiei pentru Munca, Adrian Solomon (PSD), de ce se bate cu atata convingere pentru acest proiect, avand in vedere ca nu sunt banii lui personali: "Pentru ca sunt banii oamenilor din aceasta tara, lor le vindem aceasta iluzie care in prag de alegeri este ilegal sa o aplicam", a spus Pislaru.

Ministrul a incheiat cerand ca parlamentarii sa "nu pacaleasca oamenii in tara", sa-si "pastreze demnitatea functiei" si sa inteleaga ca singurul mod de a aplica astfel de cresteri salariale este doar dupa calcule si analize de sustenabilitate.

 

 

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si