"Toti bugetarii vor avea in sporuri voucher de vacanta si doua norme de hrana. Ce ne asiguram noi cu aceasta ocazie e ca absolut toata lumea va avea o distributie corecta a sporurilor, nu se mai intampla ca pana acum cand sefii luau sporuri foarte mari fata de ale angajatilor. Legea aceasta e aproape de la zero, proiectul doamnei Rovana Plumb avea o anvelopa de 42 de miliarde de lei, proiectul nostru e pe 32 de miliarde, proiectul tehnocratilor era pe 19 miliarde.

In aceste conditii a trebuit sa regandim totul aproape de la zero. Desigur, principii s-au pastrat de acolo, de exemplu 5% fond de premiere pe care ordonatorul sa il aiba la dispozitie. La nivelul ordonatorului de credite, insa, nu se va putea merge din total salarizare cu mai mult de 30% pentru sporuri. Un politist care e in strada, sigur ca poate sa primeasca un spor de 70%, dar alt functionar care sta la birou nu va putea primi acelasi spor, pentru ca pe medie institutia va trebui sa se inchida la 30%", a declarat ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, potrivit Mediafax.

Conform draftului legii salarizarii, personalul angajat in invatamant va beneficia de cresteri medii de aproximativ 56%. 

„Vor fi majorari etapizate pana in 2021. Daca un dascal castiga astazi, de exemplu, 2.000 de lei, in 2021 acest venit ar trebui sa fie de cel putin 3.500 de lei salariu brut. E bine ca unitatile de invatamant vor avea la dispozitie 5% pentru fondul de premiere a profesorilor merituosi", a declarat Marius Nistor, presedintele executiv al Federatiei „Spiru Haret“, dupa negocieri.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Profesorii din invatamantul superior vor avea un spor de performanta academica de 10-15%.

„Ne-a multumit ca asistentul universitar a fost ridicat consistent, spre 3.000 de lei pentru debutant, iar dupa un an se duce spre 3.400-3.500 de lei. Asadar, de la 2.300 de lei cat e azi, ar urma sa ajunga la 3.500 de lei. Nu e batut in cuie, pentru ca ne mai vedem saptamana viitoare, marti sau miercuri, sa facem grila multumitoare pentru noi. Ne-am dori ca raportul dintre salariul cel mai mare, profesorul universitar care iese la pensie, si debutant sa fie undeva la 3- 3,5, cat ar fi normal", a declarat Anton Hader, presedintele Federatiei Nationale Sindicale Alma Mater.

Ministrul Muncii va avea consultari pe legea salarizarii unitare si cu alte sindicate.
 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si