Ministrul rus pentru situații de urgență a murit în timpul antrenamentelor din Arctica, a anunțat miercuri presa de la Moscova, potrivit Euronews.com. Evgheni Zinichev- care a fost ofițer de protecție al președintelui Vladimir Putin- a murit în timp ce salva o altă persoană, a declarat ministerul său într-o declarație adresată presei.

Citeste si: Grup de crimă organizată din care fac parte inclusiv membri ai clanului Cîrpaci, condamnați penal în Marea Britanie pentru furturi de autoutilitare în valoare de peste 200.000 de lire sterline  

„A murit tragic în timpul serviciului”

Ministrul „a murit tragic în timpul serviciului, la Norilsk”, a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă într-un comunicat preluat de agenţia de presă TASS. Potrivit comunicatului, Evgheni Zinicev a decedat în timp ce „salva viaţa unei persoane în cursul unei exerciţiu interministerial privind protejarea zonei arctice”.

Potrivit site-ului ministerului, Zinichev se afla într-o vizită de lucru în regiunea siberiană Krasnoyarsk. Marți, el a deschis exercițiile la scară largă care acoperă șapte regiuni din Arctica Rusă, care urmau să dureze până miercuri seara.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Citeste si: Klaus Iohannis a semnat decretele privind demisiile miniştrilor USR PLUS

Un operator video a alunecat de o stâncă şi a căzut în apă

Evgheni Zinicev împlinise de curând 55 de ani. El ocupa postul de ministru pentru Situaţii de Urgenţă din 2018. Ministrul Zinicev „se afla pe marginea unei stânci cu un operator video care a alunecat şi a căzut în apă. Nimeni nu a avut timp să înţeleagă ce s-a întâmplat în momentul în care Zinicev a sărit în apă după bărbatul care a căzut şi s-a lovit de stânci”, a precizat pe canalul său de Telegram Margarita Simonian, redactor şef al postului RT, un instrument mediatic Kremlinului.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat pentru presă că preşedintele Vladimir Putin a fost informat în legătură cu moartea lui Zinicev.

Potrivit Adevarul.ro, Evgheni Zinicev a lucrat pentru KGB în ultimii ani ai Uniunii Sovietice. În 1991, a intrat în serviciul de protecţie a înalţilor demnitari ruşi (FSO). Între 2006 şi 2014, a activat în serviciul de securitate al Kremlinului, fiind responsabil de paza lui Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev, preşedinte între 2008 şi 2012.

În 2014, a devenit adjunctul şefului Departamentului antiterorism din cadrul FSB, succesorul KGB. Înainte de fi numit ministru, a îndeplinit timp de doi ani postul de director adjunct al FSB.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si