În ceea ce privește epidemia de gripă, Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat faptul că este ,,foarte probabil'' să declare o stare de urgență epidemică.

Alexandru Rafila: ,,Când există trei săptămâni consecutive peste acest prag se declară, o stare de urgență epidemică''

Joi, acesta a fost întrebat când va fi declarată epidemia de gripă.

Alexandru Rafila a răspuns că nu crede că cineva are ca și obiectiv declararea epidemiei de gripă.

Această măsură va fi luată dacă vor fi înregistrate creșteri ale numărului de cazuri timp de trei săptămâni, consecutiv.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Noi am avut două săptămâni de creștere consecutivă, peste o medie multianuală care reprezintă un grafic care este urmărit de specialiști din sănătate publică, în principiu când există trei săptămâni consecutive peste acest prag se declară, la fel ca și anul trecut, o stare de urgență epidemică care duce la un grad mai mare de pregătire a unităților sanitare și a autorităților de sănătate publică.

E foarte probabil, o să vedem cifrele care le vom primi în cursul zilei de astăzi, ca să existe o creștere ușoară față de săptămâna trecută și să fim într-o astfel de situație, dar nu presupune nimic în plus decât ceea ce v-am spus: o monitorizare atentă a capacității de internare în spitale, secții de terapie intensivă, un proces de consultare permanentă cu teritoriu”, a adăugat Alexandru Rafila.

Citește și: VIDEO- Semnal de alarmă din partea medicilor infecționiști! Mai multe cazuri de malarie severă au fost înregistrate în cazul unor români care s-au întors din Zanzibar

Managerii de spitale pot lua decizii cu privire la limitarea transmiterii virozelor respiratorii

De asemenea, acesta a precizat faptul că managerii de spitale pot lua decizii în consecință pentru limitarea transmiterii la personal și la pacienți a virozelor respiratorii și a gripei în special.

Măsurile vor fi continuate până când numărul de cazuri va scădea semnificativ.

Citește și: Gripa aduce România în pragul unei noi epidemii! Medicii fac față cu greu pacienților bolnavi

"Opinia mea este că începând cu săptămâna viitoare vom intra pe un trend descendent", a mai spus Alexandru Rafila.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si