Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, spune că elevii din clasele mici ar trebui să poarte masca în mod obligatoriu, iar această regulă ar trebui introdusă „poate de către cei care pregătesc acest moment”.

„Distanţa de un metru este relativă ca nişte copii de clasa I, a II-a sau a III-a să o poată respecta, atunci venim cu obligativitatea acestei măşti care trebuie să existe. Avem aglomerările acestor copii în pauze, în curţile şcolilor.

Masca trebuie să vină ca o regulă adusă în joacă, poate, de către cei care pregătesc acest moment. Este o regulă pe care trebuie să o menţinem”, a spus Tătaru, la Realitatea Plus.

Citeste si: Un nou avertisment de la OMS: Coronavirusul se răspândește mai ales la tineri

Nelu Tătaru: Care sunt scenariile avute în vedere  

Ministrul Sănătății a adăugat că cele trei scenarii pentru începerea anului școlar vor fi aplicate în funcţie de localitate, judeţ şi particularitatea şcolii.

Citeste si: Un șef de stat și-a făcut curaj să testeze vaccinul lui Vladimir Putin

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Avem mai multe scenarii aplicate la nivel local, fiecare localitate îşi are particularitatea ei, atunci scenariul se aplică în funcţie de această zonă şi de particularitatea acelei şcoli pentru fiecare judeţ în parte. DSP, Inspectoratele Şcolare Judeţene, Comitetele Judeţene pentru coordonarea intervenţiei decid ce scenariu folosesc pentru fiecare clasă în parte. Noi am vrea să se facă şcoala faţă în faţă. Nu putem, avem scenariul doi în care cei din clasele zero-IV, clasa a VIII-a, clasa a XII-a, cei care vor avea examene să participe.

Celelalte clase să participe prin rotaţie, odată la două săptămâni, cuplat cu online, astfel încât să poată parcurge materia”, a explicat ministrul, potrivit Agerpres.

Citeste si: "Ne jucăm cu focul". Avertisment fără precedent din partea unui oficial BNR

Părinții ar putea primi zile libere și indemnizație în valoare de 193 de lei pe zi dacă stau cu copiii de până la 12 ani acasă, în condițiile în care se închid școlile.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Unul dintre părinți va primi zile libere și indemnizație, potrivit unei Ordonanțe de Urgență pregătite de Guvern, în eventualitatea în care școala unde învață copilul  suspendă cursurile.

Indemnizație de 193 de lei pe zi pentru părinții care stau acasă cu copiii

Potrivit proiectului de  Ordonanță de Urgență, care s-a aflat, vineri, în primă lectură la Guvern, indemnizația se acordă pentru fiecare zi liberă acordată pentru îngrijirea copilului, în situația suspendării cursurilor din cauza situației epidemiologice.

Indemnizația va fi de maxim 193 de lei brut pe zi  și se va acorda, potrivit documentului elaborat de Ministerul Muncii, părinților a căror copii au cel mult 12 ani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si