Close sidebar
Close sidebar

Ministrul Sănătății l-a demis pe managerul de la Spitalul Matei Balș

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, l-a demis, luni, pe managerul interimar de la Spitalul ”Matei Balș”, Maria Nițescu, atribuțiile sale fiind preluate de directorul medical Cătălin Apostolescu.

Razvan Ilie,

Vlad Voiculescu a solicitat demararea unei anchete a Corpului de Control al ministrului care să elucideze modul în care au fost gestionate transferurile tuturor pacienților internați în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, „decizia este motivată de multiplele disfuncționalități în gestionarea situației pacienților internați în Pavilionul V al Institutului care au fost transferați în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 și în comunicarea cu Ministerul Sănătății”.

Ministrului Vlad Voiculescu i s-a cerut demisia tocmai după incendiul devastator de la "Matei Balș", iar ulterior PSD a depus o moțiune simplă în Camera Deputaților împotriva ministrului, dar care a căzut la votul din plen.

Citeste si: Moțiunea împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, a căzut la vot

Totodată, ministerul a transmis că Vlad Voiculescu a solicitat demararea unei anchete a Corpului de Control al ministrului care să elucideze modul în care au fost gestionate transferurile tuturor pacienților internați în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof.

Univ. Dr Matei Balș”.

Cum s-a apărat Vlad Voiculescu împotriva acuzațiilor PSD

Moțiunea împotriva ministrului Sănătății, intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor” a căzut la vot, săptămâna trecută. Din cei 301 deputați prezenți la vot, 140 de parlamentari s-au pronunţat în favoarea moţiunii şi 161 împotriva acesteia.

Ministrul Vlad Voiculescu a declarat lunea trecută, în plenul Camerei Deputaților că nu are niciun motiv să își prezinte demisia, iar că acuzațiile PSD sunt de fapt generate de încercările ministrului de a distruge "mafia din Sănătate".

Vlad Voiculescu s-a apărat spunând că i se cere să-și asume răspunderea pentru un spital condus de senatorul PSD, Streinu-Cercel.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

"Aceştia sunt oamenii, toţi din PSD, care au tupeul să vorbească despre asumare. De la Revoluţie încoace PSD a avut 12 miniştri. Ultimii trei miniştri PSD ai Sănătăţii sunt anchetaţi de DNA. Au condus Ministerul Sănătăţii 18 ani din 30. Unii care îmi vorbesc mie de asumare nu sunt străini de interese obscure", a mai spus ministrul Voiculescu.

" Puteţi striga demisia 24 de ore din 24, şapte zile din şapte, patru ani de zile.

Eu nu-mi voi da demisia", a explicat Voiculescu în Parlament.

Citeste si:   Scandal pe scena politică. PSD depune azi o moțiune împotriva ministrului Sănătății

Comunicatul Ministerului Sănătății de luni, 22 februarie

Redăm mai jos, integral, comunicatul trimis presei azi de Ministerul Sănătății:

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis astăzi demiterea managerului interimar al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” din București. Atribuțiile de manager interimar vor fi preluate, începând de astăzi, de directorul medical dr Cătălin Apostolescu. Decizia este motivată de multiplele disfuncționalități în gestionarea situației pacienților internați în Pavilionul V al Institutului care au fost transferați în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 și în comunicarea cu Ministerul Sănătății, conform Art. 6, alin. (1) și (5), al Ordinului ministrului Sănătății 1384/2010 privind aprobarea modelului-cadru al contractului de management și a listei indicatorilor de performanță a activității managerului spitalului public.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Ministerul Sănătății a solicitat, în această dimineață, informații cu privire la decesul unui pacient internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov care, potrivit presei, s-a aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” în timpul incendiului.

Institutul a răspuns, printr-o notă telefonică, la ora 10.01, potrivit căreia pacientul nu s-a aflat în Pavilionul V în momentul incendiului și nu a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov.

La ora 14.17, Institutul a revenit asupra acestei informații și a comunicat Ministerului Sănătății că pacientul s-a aflat în Pavilionul V în timpul incendiului, că a fost evacuat de către personalul medical propriu înaintea sosirii echipajelor de intervenție și că a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov în data de 29 ianuarie 2021, la ora 16.30.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a solicitat demararea unei anchete a Corpului de Control al ministrului care să elucideze modul în care au fost gestionate transferurile tuturor pacienților internați în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” din București, precum și comunicarea cu toate celelalte autorități implicate ”.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI