O aventura...asa descrie ministrul sanatatii legea vaccinarii obligatorii, adoptata ieri de plenul Senatului.

FLORIAN BODOG: “ Legea a fost adoptata cu 99 ,9 la suta sa spunem pentru ca am avut o singura abtinere si 99 de voturi. A fost foarte multa presiune publica asupra echipei din minister care a lucrat”.

Sanctiunile pentru parintii care refuza vaccinarea merg de la avertisment si pana la amenzi de 10 000 de lei. Antigenele vaccinale obligatorii la intrarea in colectivitate a copiilor sunt cele impotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei, rujeolei, rubeolei, oreionului, hepatitei B.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Sunt scutiti numai copiii care au contraindicatii medicale.

Consimtamintul parintilor pentru imunizare se prezuma ca fiind dat, iar la inscrierea in unitatile de invatamant va fi ceruta o adeverinta care sa ateste efectuarea vaccinurilor.

Camera Deputatilor este forul legislativ decizional, insa ministrul nu pare sa aiba nici un fel de emotie. Cert este ca aceasta lege va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2018.

Si daca tot suntem la capitolul imunizare si iarna bate la usa, Florian Bodog a anuntat ca vaccinurile antigripale sunt pe drum si toate contractele sunt semnate.

FLORIAN BODOG: “Potrivit OMS-ului trebuia sa incepem la sf lunii octombrie, inceputul lunii noiembrie. Pana in momentul de fata nu exista cazuri de gripa raportate”. 

Cel mai sigur este sa tineti legatura cu medicii de familie.

Ei va vor anunta cand puteti sa va imunizati impotriva gripei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si