Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, participat joi la ceremonia prilejuită de aniversarea a 100 de ani de la înfiinţarea Institutului „Cantacuzino”, alături de președintele Klaus Iohannis și de premierul Florin Cîțu.

Ministrul Sănătății a comentat situația legată de protestele anti-restricții din ultimele zile.„Secţiile ATI sunt pline. Sunt, de asemenea, oameni care sunt consultaţi în ambulanţă pentru că nu este loc în spital. Situaţia este critică. Protestele sunt în regulă, în principiu, dar nu fără purtarea măştii, nu cu punerea în pericol a altor persoane", a declarat Voiculescu.

Citeste si: Marcel Ciolacu îi cere lui Iohannis un "plan urgent" pentru reducerea restricţiilor

Voiculescu: Cu toţii suntem de acord cu sloganul „Jos pandemia!”

Ministrul Sănătății a precizat că toată lumea este de acord cu sloganul „Jos pandemia!”, numai că singura posibilitate de a ajunge acolo, "de a da jos pandemia" este vaccinarea şi protejarea.

"Protejarea inclusiv a oamenilor care ies la proteste şi a rudelor şi a apropiaţilor lor. Este vorba despre sănătatea fiecăruia dintre ei. Eu nu înţeleg exact ce solicită cei care participă la aceste proteste. Pot înţelege că există o îngrijorare sau o nemulţumire apropo de o măsură sau alta, dar nu există nicio măsură care să fie luată pentru un alt scop, altul decât protejarea populaţiei, protejarea noastră a tuturor”, a spus Vlad Voiculescu, citat de Agerpres.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Număr record de amenzi în urma protestelor desfășurate miercuri

vlad voiculescu
Vlad Voiculescu a fost în vizită la un centru de vaccinare și la un spital[Sursa foto: Facebook / Vlad Voiculescu]

Klaus Iohannis, mesaj similar: Virusul nu dispare prin violență

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat joi, în cadrul aceluiași eveniment aniversar de la Institutul Cantacuzino, că soluţia pentru stoparea pandemiei şi de a recăpăta normalitatea este vaccinarea.

Şeful statului a adăugat că „ virusul care ne-a afectat dramatic existenţa în ultimul an nu dispare prin violenţă şi manifestări extremiste, ci prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente ”.

Șeful statului a mai spus că rolul Institutului Cantacuzino este fundamental, mai ales în contextul pandemiei.

„Aniversarea de astăzi are loc în circumstanţe excepţionale, în care întreaga omenire se confruntă cu pandemia generată de virusul SARS-CoV-2. Acest context global complicat este exemplul cel mai elocvent în ceea ce priveşte importanţa strategică a activităţii dumneavoastră în demersurile de răspuns la ameninţări sanitare, precum noul coronavirus. Rolul Institutului „Cantacuzino” este, în această perioadă, unul fundamental”, a declarat Klaus Iohannis.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si