„Împrieteniţi-vă cu sportul !Mă bucur că puteţi merge în bănci şi pe terenurile de sport, alături de colegi şi prieteni, şi nu doar în faţa calculatorului.

Calculatorul este foarte important, dar nu trebuie să înlocuiască nici relaţiile cu prietenii, nici discuţiile faţă în faţă, nici contactul cu profesorii şi explicaţiile lor, nici mişcarea în aer liber sau sportul.”.

Citeste si: Discursul Președintelui Iohannis la deschiderea anului școlar

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Eduard Novak, mesaj pentru elevi
Ministrul Tineretului și Sportului le-a transmis elevilor că performanța sportivă crește încrederea în propria persoană[Sursa foto: Facebook]

Deschiderea către sport îi ajută pe copii să se descopere

Ministrul Tineretului și Sportului a declarat că sportul îi ajută pe elevi afle ce reprezintă munca în echipă, să lege prietenii, să aibă un stil de viață sănătos. De asemenea, le-a mărturisit acestora că performanța sportivă oferă satisfacție.

Citeste si: Este prima zi de școală, 13 septembrie 2021, zi liberă pentru părinți? Anunț important!

Beneficiile sportului din punctul de vedere al ministrului

„Apoi, sportul este distractiv. Fiecare dintre voi poate găsi o activitate fizică care să-i facă plăcere, fie că este vorba de volei, ciclism, patinaj, înot sau alpinism.
Pe lângă asta,sportul este un mod minunat de a vă face prieteni, vă învaţă importanţa muncii în echipă şi a multor alte valori esenţiale pentru viaţa de zi cu zi.


Sportul vă face puternici, sănătoşi şi unici, vă dă motivaţie şi elan, vă aduce aproape unii de alţii.
Vă încurajez să vă împrieteniţi cu el. Descoperiţi ce vă place, ce vă atrage şi faceţi sport, dragi copii! La şcoală, dar şi în afara ei”, a scris Eduard Novak pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Cîmpeanu: 10.000 de elevi s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 10 zile

Câți elevi au trecut astăzi pragul instituțiilor de învățământ

Anul școlar 2021-2022 a început luni. Orele se defășoară cu prezența fizică, une participă aproximativ 3 milioane de elevi.

Citeste si: 8 școli din Capitală își vor desfășura activitatea exclusiv online


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si