Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, dorește eliminarea sporurilor care nu sunt necesare. Revolta Ministrului provine după ce mai multe sporuri, care nu sunt neapărat necesare, au fost aprobate. Printre acestea se regăsește și sporul pentru hemoroizi.

"Eu cu lucrurile astea, ca principiu, nu sunt de acord"

Ministrul Transporturilor nu este de acord cu existența anumitor sporuri, unele fiind menționate în fișa postului.

Întrebat despre intenția coaliției de a elmina sporurile acesta a declarat că susține acest demers, pentru că nu este de acord cu oferirea lor.

"Am văzut că e spor şi de antenă, spor de stat prea mult pe scaun, era la un moment dat. Eu cu lucrurile astea, ca principiu, nu sunt de acord. Odată cu venirea şi trebuie să vină acea nouă lege a salarizării, trebuie să se aşeze pe o grilă corectă. Nu poţi să stai şi să ceri de exemplu spor de căldură dacă eşti fochist, asta este fişa postului. Sunt tot felul de sporuri, nu atât în ministere cât şi pe la companii şi la instituţiile din subordinea ministerului. Sunt un susţinător al eliminării", a declarat Sorin Grindeanu, potrivit news.ro.

Fără sporuri și cu salarii plafonate în instituțiile statului

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a menționat că, în timp ce nu este de acord cu oferirea de sporuri care nu sunt necesare pentru atribuțiile  menționate în fișa postului, este de acord cu plafonarea salariilor în instituțiile de stat.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Sorin Grindeanu a menționat că este de acord cu plafonarea salariilor angajaților care muncesc în instituțiile de stat, în funcție de criteriile de performanță.

"Mi se pare o idee bună. Haideţi să vedem cum iese această Ordonanţă, am fost la ultima şedinţă de coaliţie care a avut loc luni, sunt măsuri pe care o parte le-am văzut în presă că au fost spuse, coaliţia din acest punct de vedere au picat de acord", a continuat Sorin Grindeanu.

Citește și: VIDEO- Fostul angajat i-a dat foc casei de vacanță. Vila fostului ministru al Transporturilor s-a făcut scrum


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si