Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă că România se află, în prezent, în situaţia de a accesa fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din trei surse asigurate de Uniunea Europeană, iar în acest context „România, administraţia şi nu doar Ministerul Transporturilor” trebuie „să se mişte în cu totul alt ritm”.

Ministrul Transporturilor: „Suntem la intersecţia a trei mari surse de finanţare europene..”

Sorin Grindeanu a precizat, duminică, că România are trei surse financiare, toate din fonduri europene, pentru dezvoltarea infrastructurii de transport. Până la finalul anului viitor trebuie finalizat Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2021, curând vor intra în vigoare Programul Operaţional de Transporturi  şi Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a mai menționat Grindenau, într-o intervenție la Digi24.

Citeste si: Avertisment sumbru făcut de OMS: Cazurile descoperite de variola maimuţei ar putea fi doar ”vârful aisbergului”

„Suntem, cumva, la intersecţia a trei mari surse de finanţare europene, ceea ce înseamnă că România trebuie să se mişte, şi administraţia, şi ministerul – dar nu doar Ministerul Transporturilor- trebuie să se mişte în cu totul alt ritm, să încercăm să facem altcumva lucrurile faţă de cum s-au întâmplat până acuma. Paşi sunt”, a afirmat Sorin Grindeanu. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Ministrul a mai afirmat că săptămâna viitoare se va aproba în Guvern Programul Operaţional Transporturi pentru viitorul exerciţiu financiar european, document care va fi trimis către Comisia Europeană.

Citeste si: SUA ar putea oferi Ucrainei lansatoare multiple de rachete. Arma ar putea să schimbe cursul războiului cu Putin

Sorin Grindeanu a subliniat că, nu lipsa banilor a fost cauza pentru care România nu are infrastructura de transport pe care şi-ar dori-o, ci acest lucru se întâmplă din cauza slabei capacităţii administrative a României de absorbi sumele puse la dispoziţie de Uniunea

Europeană. El a arătat că un alt motiv pentru care România nu şi-a dezvoltat infrastructura de transport poate fi şi faptul că „fiecare nou ministru venea cu o nouă viziune”.

Citeste si: Peste 100 de migranți ascunși în două TIR-uri au încercat să traverseze ilegal granița spre vestul Europei

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si