Close sidebar
Close sidebar

Minivacanţa de Rusalii 2022: Unde poţi merge în aceste zile libere?

Minivacanţa de Rusalii 2022. Săptămâna viitoare ne așteaptă o minivacanță pe cinste, iar dacă încă nu v-ați hotărât unde să mergeți, noi vă sugerăm o listă întreagă de excursii și călătorii pe care le puteți face profitând de zilele libere ce vor urma.

Alexandra Bercea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Minivacanţa de Rusalii 2022. Zilele libere din preajma acesteia sunt un prilej de bucurie pentru toți cei care iubesc să călătorească, să descopere tradițiile specifice fiecărei zone ale țării sau, pur și simplu, să evadeze din rutină cotidiană.

Citeste si: Felicitări de Rusalii 2022: Fie ca Pogorârea Duhului Sfânt să vă aducă pace, iubire şi fericire în familie!

Iata 4 destinații din România unde te poti bucura de mini-vacanta de Rusalii:

1.Hodac, Mures

[Sursa foto: macondo/ Shutterstock.com]

În satul Hodac, tradițiile se păstrează cu constinciozitate, unul dintre obiceiurile preferate fiind “udatul tinerelor neveste”.

Tinerele proaspăt căsătorite dansează cu alți bărbați decât soții lor, aceștia din urmă negociind pentru recâștigarea iubitelor. Un alt obicei consfințit prin trecerea anilor îl reprezintă dansul ielelor, superstițioșii punând pe seama acestora puteri supranaturale și malefice.

De asemenea, satul Hodac găzduiește Muzeul Etnografic “Anton Badea”, care merită vizitat pentru a face cunoștință cu istoria și personalitatea istorică a locului. Nu rata bunătățile preparate de gospodinele zonei, precum ciorbele, mâncarea de fasole sau ghiveciul de legume.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

2. Sovata

Datorită potențialului balnear al zonei, Sovata reprezintă opțiunea perfectă dacă îți dorești să te relaxezi și să îți reîncarci bateriile. Cele mai multe variante de cazare oferă servicii de wellness care includ piscină, saună, tratamente sau servicii de masaj.

Dacă ajungi în zona, vizitează renumitele lacuri ale zonei, populare datorită proprietăților terapeutice, precum: Lacul Ursu, Lacul Negru, Lacul Aluniș sau Lacul Mierlei.

Din Corund, situat la 18. Km de Sovata, poți achiziționa minunate obiecte din ceramică, produse chiar în gospodăriile localnicilor, care arată că niște mici ateliere.

3. Poiana Brasov

[Sursa foto: Dziewul/ Shutterstock.com]

Poiana Brașov este încântătoare indiferent de anotimp, fiind extrem de generoasă în privința posibilităților de agrement. Dacă în sezonul rece, își câștigă vizitatorii prin intermediul celor mai moderne părții de schii, odată cu primăvara, se deschid porțile centrelor de echitație, a parcurilor de aventură și a celor de distracții.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Mai mult, împrejurimile sunt la fel de bogate în obiective turistice, incluzând Castelul Bran, biserica din Prejmer, precum și monumentele istorice și culturale ale Brașovului. Fă-ți timp să deguști bucățele zonei, o adevărată bucurie pentru papilele gustative – ciorbă de rubarbă, ciorbă de pui cu tarhon sau tocăniță de porc.

4. Magura

[Sursa foto: Gaspar Janos/ Shutterstock.com]

Aflat la aproximativ 30 de km de Brașov, satul Măgura este supranumit “Raiul din Munții Piatră Craiului”. Aerul tare, întinderile nesfârșite de verde, dealurile intesate cu turme de oi și liniștea neîntreruptă decât de clinchetul tălăngilor și trilul păsărilor te vor face să te îndrăgostești iremediabil de acest colț pitoresc al României.

Fie că încălecați bicicletele și porniți la cutreierat împrejurimile, fie că porniți la pas într-o drumeție, peisajele naturale va vor încânta, la fel și ospitalitatea localnicilor. Ca obiective turistice, recomandăm: Mănăstirea Sfânta Treime, culoarul Bran-Rucăr, Vârful Măgura Mică și Peștera Liliecilor din satul Peștera.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI