Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Minivacanță de Sfânta Maria i-a dus pe români la munte. Mii de turiști au ales să petreacă în pensiunile din Bucovina

Mii de turiști au ales să petreacă minivacanța de Sfânta Maria la munte, în pensiunile din Bucovina. Vremea a fost superbă, iar iubitorii de tradiții s-au putut bucura de peisajele de vis și de bucatele alese.

Redactia Stirile Kanal D,

Minivacanță de Sfânta Maria i-a dus pe români la munte. Mii de turiști au ales să petreacă în pensiunile din Bucovina

[Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

La o pensiune din localitatea suceveană Șaru Dornei, gazdele și-au așteptat oaspeții cu produse tradiționale. De pe bogatele mese nu au lipsit afinele și zmeura cu smântână, tocănițele din carne de căprioară și berbecuț, și alte bunătăți specifice acestei zone.

Citește și: VIDEO- Distracție la cote maxime în Suceava: Sute de gospodari au participat la „Jocul pe toloacă”

Niculina Lostun, administrator pensiune Șaru Dornei: „Avem o gastronomie foarte diversificată, începem cu produsele autentice de casă pe care le procesăm 95% la noi. Brânzeturi, brânza maturată, telemea. Aici avem o tocăniță foarte bună de căprioară și mai avem un berbecuț.”

Pe lângă bunătățile gătite, afinata și zmeurata nu a lipsit de pe mesele turiștilor

De lângă toate aceste specialități, nu pot lipsi băuturile specifice zonei cum ar fi afinata, zmeurata, murata de casă și nu în ultimul rând, vinul scos de la rece din apa de izvor.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Zona Bucovinei este renumită pentru peisajele superbe și tocmai pentru a le admira din plin, gazdele au pus la dispoziția turiștilor o trăsură trasă de cai pentru oaspeți.

Turiștii au petrecut până în zori

După mesele copioase și plimbările în natură, turiștii s-au prins în horă și au dansat pe ritmul muzicii populare. Aceștia s-au declarat vrăjiți de farmecul zonei și au spuscă vor reveni în vacanțele următoare.

„De 4 ani venim aici, de 2 ori pe an. Moldova, Bucovina ne place foarte mult.”

„Este a doua oară când vin aici la pensiune. Am venit și astă iarnă și pentru că mi-a plăcut foarte mult am revenit să văd cum este și vara.”

Chiar dacă pentru cei mai mulți turiști minivacanța se termină mâine, majoritatea și-au propus să revină pe plaiurile bucovinene ori de câte ori vor avea ocazia.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI