Autoritățile au salvat, miercuri, doi minori de trei și patru ani din județul Iași. Ei au fost scoși dintr-un incendiu care le-a cuprins locuinţa. Ambii au suferit arsuri de gradul doi pe faţă şi membre, fiind transportaţi la spital. De asemenea, o adolescentă de 14 ani a suferit cu arsuri la faţă, dar este în afara pericolului.

Citeste si: Incendiu de proporții la un parc de dezmembrări auto din Neamț

Ce au transmis autoritățile

ISU Iaşi a intervenit, miercuri, la un incendiu produs la o casă în localitatea Vladomira, comuna Trifeşti.

Citeste si: Incendiu la o mănăstire din Dâmbovița. Au ars acoperişurile unor chilii

„Până la sosirea forţelor de intervenţie doi copii, cu vârste cuprinse între 3 şi 4 ani, au fost salvaţi de către localnici. Aceştia sunt conştienţi, au arsuri de grd II la nivelul feţei, toracelui şi membrelor superioare şi inferioare. Au fost preluaţi de către echipajele medicale şi vor fi transportaţi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Maria" Iaşi”, a transmis ISU Iaşi.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Incendiu la o policlinică din Argeș. Cinci persoane s-au autoevacuat

Sursa citată a precizat că echipajul medical SAJ sosit la locul evenimentului a evaluat şi o adolescentă de 14 ani, cu arsuri la nivelul feţei, fiind în afara oricărui pericol.

Citeste si: Trafic oprit pe autostrada A1, pe sensul către București, din cauza unui incediu de vegetație de pe marginea carosabilului! Ce se întâmplă în acest moment

Cum a izbucnit incendiul

Potrivit primelor informații, se pare că incendiul ar fi izbucnit de la o sobă care a explodat. Un vecin a fost cel care a reuşit să le scoată pe cele două fetiţe, în vârstă de 3 și 4 ani, din casă.

Cazul a ajuns şi la cei de la Protecţia Copilului, care au deschis o anchetă şi efectuează verificări pentru a stabili dacă se impune măsura de protecţie în familia extinsă sau la asistenţii maternali. Totodată, cei de la Protecția Copilului vor iniţia un program de consiliere pentru cele trei surori. Se pare că bunica maternă a cerut plasamentul pentru fata de 14 ani, aceasta fiind crescută de aceasta timp de mai multă vreme.   

Citeste si: Incendiu de proporții la Tecuci, după ce locatarii unui bloc au făcut grătar în uscător


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si