Close sidebar
Close sidebar

Ministrul german al Sănătăţii, diagnosticat cu Covid-19

Ministrul german al Sănătăţii a fost diagnosticat cu Covid-19. Politicianul este acum plasat în carantină.

Georgiana Balaban,

Ministrul german al Sănătății are covid-19. [Sursa foto: google]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Ministrul german al Sănătăţii Jens Spahn, în prima linie a eforturilor ţării în faţa pandemiei de Covid-19, a fost testat pozitiv cu această boală şi este în carantină, au anunţat serviciile sale, scrie AFP.

"Jens Spahn a fost testat pozitiv cu noul coronavirus la începutul după-amiezei,(...) dar nu prezintă pentru moment decât simptome de răceală", a indicat purtătorul de cuvânt al ministerului.

Ministrul, membru al Partisului Creştin Democrat (CDU) al cancelarului Angela Merkel, "s-a izolat la domiciliu", a adăugat el.

"Toate contactele (ministrului) vor fi informate", a precizat aceeaşi sursă.

Este prima dată când un membru al executivului german este testat pozitiv la Covid-19.

Jens Spahn are Covid-19

Foarte prezent şi popular de la începutul pandemiei, Jens Spahn este un membru cheie al guvernului de coaliţie al Angelei Merkel.

El a asistat la o reuniune guvernamentală miercuri dimineaţă.

Citeste si: Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025. Cu cât vor crește veniturile angajaților și cine va beneficia de bani mai mulți- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

În ciuda acestui lucru, ceilalţi membri ai Executivului nu trebuie să intre în carantină pentru că regulile de distanţare au fost respectate.

Jens Spahn are coronavirus. [Sursa foto: google]

În septembrie, ministrul Economiei, Peter Altmaier, şi cel al Afacerilor Externe, Heiko Maas, au intrat în carantină după ce au intrat în contact cu persoane infectate, dar fără a fi testate pozitiv.

Citeste si: Cum să iți faci cumpărăturile în siguranță, în plină pandemie!

Citeste si: Președintele Bulgariei, Rumen Radev, intră în autoizolare, după ce a intrat în contact cu un oficial militar testat pozitiv cu COVID-19

Mai recent, preşedintele german, Franck-Walter Steinmeier, s-a izolat sâmbătă, după ce una dintre gărzile sale de cord a fost depistată pozitiv cu Covid-19.

Germania, precum toate ţările europene, face faţă de săptămâni unei creşteri mari a infecţiilor de Covid-19.

Autorităţile germane au înăsprit măsurile contra pandemiei, adoptând în special interdicţii ale adunărilor.

Restricţii locale au fost de asemenea impuse, la Berlin de exemplu portul măştii a fost impus pe unele străzi frecventate.

Germania a declarat miercuri 7.595 de cazuri de Covid-19 faţă de ziua precedentă.

Ministrul belgian al Afacerilor Externe, Sophie Wilmčs, şi omologul ei austriac, Alexander Schallenberg, au fost de asemenea recent testaţi pozitiv cu Covid-19 şi s-au izolat.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI