Printre pelerini s-a aflat şi o tânără cu o poveste dramatică. Fata ar fi trebuit să se căsătorească cu alesul inimii ei. Însă, acesta a părăsit-o şi s-a căsătorit cu o altă fată.
Tânăra a suferit şi îşi pierduse şi speranţa, nu mai credea că îşi va mai găsi un alt bărbat. Pentru că preotul din localitatea sa cunoştea povestea, a sfătuit-o să meargă la Iaşi să se roage la moaştele Sfintei Parascheva şi să lase şi un pomelnic.

O lună mai târziu, fata s-a căsătorit cu un alt băiat şi este extrem de fericită.

Sfânta Parascheva este cunoscută în popor ca Sfânta Vineri, personaj des întâlnit în basmele românilor. Potrivit Bisericii Ortodoxe Române, cuvioasa Parascheva a săvârşit numeroase vindecări miraculoase şi alte minuni în timpul vieţii sale.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Moaştele Sfintei Parascheva au fost

aduse la Iaşi de către domnitorul Vasile Lupu şi aşezate în ctitoria sa, Biserica Sfinţii Trei Ierarhi. La sfârşitul secolului al XIX-lea, moaştele sfintei au fost mutate în Catedrala Mitropolitană din Iaşi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si