Mioara Roman a murit în ziua 23 februarie, la vârsta de 83 ani. Aceasta și-a petrecut ultimii ani din viață internată într-un azil, fiind grav bolnavă.

Divorțul din 2007 dintre Mioara și Petre Roman a șocat la acea vreme o țară întreagă. Cei doi păreau să fie unul dintre cele mai trainice cupluri de pe scena politică, având un mariaj de peste 30 de ani. Cuplul s-a căsătorit în anul 1974 și au împreună o fiică, pe Oana Roman.

mariaj-mioara-si-petre-roman

Citește și: De ce boală cruntă suferea Mioara Roman: Fosta soție a lui Petre Roman a murit la 83 ani

Mioara Roman a mărturisit că Petre a fost marea ei dragoste

Mioara și Petre Roman au trăit o frumoasă poveste de dragoste care a durat mai bine de trei decenii. Cei doi au reușit în anul 1974 să se căsătorească, iar în anul 1976 a venit pe lume Oana, fiica lor.

Despre relația cu fostul soț, Mioara Roman a avut mereu de spus doar cuvinte de laudă. Femeia a recunoscut că Petre Roman a fost marea ei iubire și a atras atenția că relație dintre ei a fost bazată pe sinceritate. Relația dintre cei doi a fost una profundă. Povestea de dragoste dintre ei a durat mai bine de trei zeci de ani, în ciuda faptului că Mioara avea resentimente bizare în privința căsătoriei, după experiența primului său mariaj. 

„A fost o foarte mare dragoste. Adevărata iubire a vieții mele. Iubirea de la 30 de ani, pasională, dar și matură și profundă. Petre era încă foarte optimist, eu alunecasem un pic pe panta neîncrederii în căsnicie”, a povestit Mioara Roman despre cea de-a doua căsnicie a sa.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Conform mărturisirilor mamei Oanei Roman, fostul ei soț nu s-ar fi îndrăgostit imediat de ea, dar pe parcursul anilor petrecuți împreună, a dezvoltat o iubire profundă pentru ea, experimentând numeroase momente fericite.

mioara-si-petre-roman

Citește și: Câți copii a avut Mioara Roman: Catinca și Oana nu s-au înțeles bine niciodată

Care este adevăratul motiv al divorțului dintre Mioara și Petre Roman?

Cuplul a pus punct mariajului atunci când nimeni nu se aștepta. De-a lungul anilor, nu s-a discutat despre adevăratul motiv al divorțului, însă Petre Roman a expus cum au evoluat lucrurile în realitate. Fostul prim-ministru a recunoscut că Mioara nu i-a purtat pică pentru separare, ci el a fost cel responsabil pentru ruptura care s-a produs.

Sentimentele sale ireversibile pentru Silvia, actuala sa soție, l-au determinat să se despartă de femeia care l-a făcut pentru prima oară tată. Cu toate acestea, fostul premier a declarat că relația sa cu Mioara scârțâia deja.

„Asta nu este adevărat. Însă, ceea ce pot spune că este adevărat este că într-un fel, cum e viața, mi-am pierdut mințile.

M-am îndrăgostit foarte puternic de Silvia… nu numai pentru că e o femeie foarte frumoasă, nu numai pentru că are o voce splendidă, ci pentru că este un om cu care am simțit că mi-e foarte bine. Am și eu dreptul să mă simt foarte bine cu aleasa inimii mele”, a mai declarat Petre Roman, invitat în platoul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

petre-roman-mioara-roman

Cu toate că a ales să-și separe viața de Mioara, Petre Roman a avut întotdeauna doar cuvinte de laudă la adresa fostei sale soții:  „Ea e o mare vorbitoare de limba arabă, o ziaristă excepțională. De la mine să auziți vreodată ceva nepotrivit sau negativ la adresa ei… exclus”, a mai declarat Petre Roman.

Mai mult, în cadrul unui interviu, Mioara Roman a explicat că, la un moment dat, nu diferența de vârstă dintre ea și Petre Roman a constituit factorul principal, ci incapacitatea de a depăși aspectele care le afectau relația.

„Eu şi Petre nu ne-am despărţit din cauza diferenţei de vârstă. Ni s-a umplut paharul că ne-am chinuit prea rău şi punct. Cea mai fericită căsnicie pe care am văzut-o a fost între un domn şi o doamnă cu 15 ani mai mare, dar care erau la acelaşi nivel cultural. Ea a murit, iar el s-a dus zilnic la mormântul ei”, a povestit despre divorț Mioara Roman.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si