Close sidebar
Close sidebar

Mioara și Petre Roman au fost împreună mai bine de trei decenii. Care este adevăratul motiv al divorțului

Mioara Roman, fosta soție a lui Petre Roman, s-a stins din viață pe data de 23 februarie. Femeia în vârstă de 83 ani a fost căsătorită cu fostul prim-ministru al României mai bine de trei decenii. Detalii nemaiștiute până acum despre povestea de dragoste a părinților Oanei Roman.

Alexandra Costea,

Mioara și Petre Roman au fost împreună mai bine de trei decenii. Care este adevăratul motiv al divorțului


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Mioara Roman a murit în ziua 23 februarie, la vârsta de 83 ani. Aceasta și-a petrecut ultimii ani din viață internată într-un azil, fiind grav bolnavă.

Divorțul din 2007 dintre Mioara și Petre Roman a șocat la acea vreme o țară întreagă. Cei doi păreau să fie unul dintre cele mai trainice cupluri de pe scena politică, având un mariaj de peste 30 de ani. Cuplul s-a căsătorit în anul 1974 și au împreună o fiică, pe Oana Roman.

Citește și: De ce boală cruntă suferea Mioara Roman: Fosta soție a lui Petre Roman a murit la 83 ani

Mioara Roman a mărturisit că Petre a fost marea ei dragoste

Mioara și Petre Roman au trăit o frumoasă poveste de dragoste care a durat mai bine de trei decenii. Cei doi au reușit în anul 1974 să se căsătorească, iar în anul 1976 a venit pe lume Oana, fiica lor.

Despre relația cu fostul soț, Mioara Roman a avut mereu de spus doar cuvinte de laudă.

Femeia a recunoscut că Petre Roman a fost marea ei iubire și a atras atenția că relație dintre ei a fost bazată pe sinceritate. Relația dintre cei doi a fost una profundă. Povestea de dragoste dintre ei a durat mai bine de trei zeci de ani, în ciuda faptului că Mioara avea resentimente bizare în privința căsătoriei, după experiența primului său mariaj. 

„A fost o foarte mare dragoste.

Adevărata iubire a vieții mele. Iubirea de la 30 de ani, pasională, dar și matură și profundă. Petre era încă foarte optimist, eu alunecasem un pic pe panta neîncrederii în căsnicie”, a povestit Mioara Roman despre cea de-a doua căsnicie a sa.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Conform mărturisirilor mamei Oanei Roman, fostul ei soț nu s-ar fi îndrăgostit imediat de ea, dar pe parcursul anilor petrecuți împreună, a dezvoltat o iubire profundă pentru ea, experimentând numeroase momente fericite.

Citește și: Câți copii a avut Mioara Roman: Catinca și Oana nu s-au înțeles bine niciodată

Care este adevăratul motiv al divorțului dintre Mioara și Petre Roman?

Cuplul a pus punct mariajului atunci când nimeni nu se aștepta. De-a lungul anilor, nu s-a discutat despre adevăratul motiv al divorțului, însă Petre Roman a expus cum au evoluat lucrurile în realitate. Fostul prim-ministru a recunoscut că Mioara nu i-a purtat pică pentru separare, ci el a fost cel responsabil pentru ruptura care s-a produs.

Sentimentele sale ireversibile pentru Silvia, actuala sa soție, l-au determinat să se despartă de femeia care l-a făcut pentru prima oară tată. Cu toate acestea, fostul premier a declarat că relația sa cu Mioara scârțâia deja.

„Asta nu este adevărat. Însă, ceea ce pot spune că este adevărat este că într-un fel, cum e viața, mi-am pierdut mințile. M-am îndrăgostit foarte puternic de Silvia… nu numai pentru că e o femeie foarte frumoasă, nu numai pentru că are o voce splendidă, ci pentru că este un om cu care am simțit că mi-e foarte bine. Am și eu dreptul să mă simt foarte bine cu aleasa inimii mele”, a mai declarat Petre Roman, invitat în platoul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Cu toate că a ales să-și separe viața de Mioara, Petre Roman a avut întotdeauna doar cuvinte de laudă la adresa fostei sale soții:  „Ea e o mare vorbitoare de limba arabă, o ziaristă excepțională. De la mine să auziți vreodată ceva nepotrivit sau negativ la adresa ei… exclus”, a mai declarat Petre Roman.

Mai mult, în cadrul unui interviu, Mioara Roman a explicat că, la un moment dat, nu diferența de vârstă dintre ea și Petre Roman a constituit factorul principal, ci incapacitatea de a depăși aspectele care le afectau relația.

„Eu şi Petre nu ne-am despărţit din cauza diferenţei de vârstă. Ni s-a umplut paharul că ne-am chinuit prea rău şi punct. Cea mai fericită căsnicie pe care am văzut-o a fost între un domn şi o doamnă cu 15 ani mai mare, dar care erau la acelaşi nivel cultural. Ea a murit, iar el s-a dus zilnic la mormântul ei”, a povestit despre divorț Mioara Roman.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI