Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Miozita, o complicație gravă a gripei la copil

Netratate la timp, gripele de sezon pot evolua înspre complicații grave. Este semnalul dat de medicii infecționiști care se confruntă tot mai des cu miozita, care apare în special la cei mici și se poate traduce prin tuse severă, febră mare și stări persistente de greață.

Redactia Stirile Kanal D,

Miozita, o complicație gravă a gripei la copil

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Camera de gardă de la Institutul Matei Balș din Capitală a fost invadată în ultimele săptămâni de cazuri de gripă severă, viroze și COVID-19.

Citește și: A apărut o nouă variantă COVID-19, mult mai infecțioasă decât varianta Omicron

”Când tușesc mă dor plămânii. Strănut, nasul prima dată a fost înfundat acum curge, nu mai am gust, nici miros.”

Spitalele au fost invadate de cazuri de gripă severă

Sunt simptomele pe care medicii le tot aud de câteva săptămâni încoace. Este bine că oamenii cer ajutorul când semnele de boală persistă, pentru că ele pot marca debutul unor complicații mai grave, cum este miozita.

Citește și: O femeie a ajuns la spital cu dureri insuportabile. Medicii s-au uluit când au descoperit că avea o tumoare ovariană de 19 kg

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Gabriel Nistor, medic infecționist: ”Miozita se traduce prin acele dureri intense musculare și la nivel de analize avem și niște modificări care ne arată că există o distrucție musculară.”

Atenția cea mai mare trebuie îndreptată către copii. La ei simptomele se manifestă cel mai grav. Această mamă a ajuns pentru a doua oară într-o lună cu cei mici la spital.

Gabriel Nistor, medic infecționist: ”Pe o parte avem și efectele neurologice care pot să apară, iar aici pot fi ceva mai severe pentru că vorbim despre enecefalită, fie că adultul sau copilul vine puțin somnolent, aici trebuie iar o atenție sporită.”

Cum putem evita să ne îmbolnăvim

De astfel de complicații se tem și adulții, pentru că și în cazul lor starea de sănătate se poate altera semnificativ de la o zi la alta.

Medicii recomandă să fim mult mai prudenți în această perioadă, și chiar ne sfătuiesc să purtăm mască, mai ales în locurile aglomerate și neaerisite.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI