Noa Argamani a fost răpită împreună cu prietenul ei Avinatan Or de la festivalul Supernova în dimineaţa zilei de 7 octombrie. Se crede că prietenul ei este încă în captivitate.

Noa Argamani a devenit una dintre imaginile-simbol ale crizei ostaticilor atunci când imaginile cu răpirea ei de către doi bărbaţi pe o motocicletă au apărut online. În imagini, Argamani strigă, tulburată: "Nu mă omorâţi!".

Cei patru ostatici eliberaţi sâmbătă, care au fost capturaţi de Hamas de la festivalul de muzică Supernova, în octombrie anul trecut, sunt Noa Argamani (25 de ani), Almog Meir Jan (21 de ani), Andrey Kozlov (27 de ani) şi Shlomi Ziv (40 de ani). Aceştia se află într-o stare medicală bună, au precizat Forţele de Apărare Israeliene (IDF).

Cum a fost salvată Noa Argamani  

Biroul preşedintelui israelian a dat publicităţii o înregistrare video în care ostatica salvată, Noa Argamani, care are 25 de ani, primeşte un apel telefonic de la preşedintele Isaac Herzog.

"Sunt atât de fericită să mă aflu aici. Vă mulţumesc pentru tot, vă mulţumesc pentru acest moment", a declarat Argamani zâmbitoare, stând alături de tatăl ei într-o cameră de spital.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Într-o altă înregistrare video, vorbind la telefon cu premierul Benjamin Netanyahu, Argamani a spus: "Sunt foarte emoţionată. Nu am mai auzit ebraică de atât de mult timp", mărturiseşte tânăra.

O înregistrare video anterioară a lui Argamani care se reunise cu tatăl ei o arăta pe aceasta zâmbind şi îmbrăţişându-l.

"Ostaticii au fost salvaţi din două locaţii separate din inima oraşului Nuseirat. Ei sunt în stare medicală bună şi au fost transferaţi la Centrul medical 'Sheba' Tel-HaShomer pentru examinări medicale suplimentare", precizează un comunicat al IDF, care promite că "forţele de securitate vor continua să depună toate eforturile pentru a-i aduce pe ostatici acasă".

Forţele speciale au efectuat simultan un raid asupra a două locaţii Hamas din Nuseirat, în centrul Gaza. De la una dintre ascunzători a fost salvată Argamani, în timp ce Meir Jan, Kozlov şi Ziv se aflau în cea de-a doua locaţie.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

În timpul operaţiunii, în zonă au avut loc lovituri aeriene intense împotriva unor adăposturi Hamas şi în sprijinul trupelor terestre. Autorităţile medicale ale Hamas au raportat un "număr mare" de victime, precizează The Times of Israel.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si